Boks

Luka Plantić izborio polufinale na jakom turniru u Hersonu

Hrvatski boksač Luka Plantić uspješno je krenuo na jakom EUBC turniru koji se održava u ukrajinskom Hersonu. Luka je u četvrtfinalu kategorije do 81 kilograma jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio domaćeg borca Eduarda Kostirenka koji je u 1. kolu nadjačao Moldavca Čirjakova.

Olimpijski kandidat i prvak u poluteškoj kategoriji bio je aktivniji od svog suparnika. Hrvatski reprezentativac, član BK Salona iz Solina, otpočetka je nametnuo svoj stil, preuzeo inicijativu i neumorno tjerao Ukrajinca na uzmak prema konopcima.

Serijama udaraca u tijelo i onima koji su prolazili kroz gard u glavu suparnika, Plantić nije dozvoljavao predah neiskusnijem Kostirenku koji je tek u drugoj rundi uspio malo uspostaviti ravnotežu i suprotstaviti se kontrama, no i dalje je Plantić neumorno jurišao i skupljao bodove.

U trećoj rundi Plantić je ritmom slomio ukrajinskog boksača, bilo je samo pitanje hoće li izdržati do kraja, na rubu nokdauna i prekida, no Ukrajinac je uspio dočekati kraj borbe na nogama. Jednoglasna odluka sudaca i uvjerljiva pobjeda Plantića nisu dolazili u pitanje.

Trener Tomislav Bašić rekao je nakon Lukine pobjede:

– Vidi se napredak, Plantić je sad na kojih 80 posto pune spreme, a do olimpijskih kvalifikacija u lipnju u Parizu bit će na maksimumu tjelesne pripremljenosti i forme.

I naš najbolji poluteškaš Luka Plantić tek što je izašao iz ringa bio je zadovoljan odrađenim mečom:

– To je moj stil borbe, lomio sam ga od prve minute, pritiskao i zadavao udarce, a praktički nisam primio, ili nisam osjetio, nijedan jači kontraudar. Zadovoljan sam, meč mi je bio dobar pokazatelj da smo na pravom putu prema olimpijskim kvalifikacijama.

Luka Plantić polufinalni meč u Hersonu ima na rasporedu u ponedjeljak, 5. travnja predvečer, a protivnik će mu ponovo biti domaći boksač, ali iskusniji ukrajinski prvak i reprezentativac Valerij Harlamov. On je kvalitetu pokazao u tvrdom i uzbudljivom četvrtfinalnom meču protiv čvrstog Armenca Khakopiana Hambarzuma i Harlamov će prema svemu viđenom biti zahtjevnija i ozbiljnija prepreka za Plantića.

Odgovori

Back to top button