Boks

Luka Plantić nastupa na vrlo jakom turniru u Ukrajini

Hrvatski prvak u poluteškoj kategoriji (81 kg), na posljednjem PH proglašen i najboljim boksačem državnog prvenstva, olimpijski kandidat Luka Plantić (BK Salona Solin) uz trenera Tomislava Bašića nastupa na velikom EUBC turniru najviše kategorije u ukrajinskom gradu Hersonu na Crnom moru, piše na službenoj stranici HBS-a.

Luki Plantiću će turnir u Hersonu (1. do 7. travnja 2021.) biti najjači test za olimpijske kvalifikacije u lipnju u Parizu. Na vrlo kvalitetnom turniru nastupit će najbolji europski boksači, a prioritetno oni koji se kao i Plantić spremaju za olimpijske kvalifikacije.

Plantić bi u Hersonu mogao nastupiti u čak pet mečeva, dakako, ovisno o ždrijebu i rezultatima, a sigurno će na djelu vidjeti izravne konkurente za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Drugi naš olimpijski kandidat Marko Milun u superteškoj kategoriji (+91) i trener Leonardo Pijetraj u ovoj fazi priprema za Pariz izabrali su nastup na uglednom turniru Beogradski pobjednik od 22. do 28. travnja.

Plantić i trener Bašić imat će u Hersonu najbolji test i provjeru koje će im dati vrlo jasni uvid u razinu Lukine spremnosti u usporedbi s ostalim europskim borcima koji tempiraju formu za olimpijske kvalifikacije u lipnju.

Nakon turnira u Hersonu, Plantić i Bašić ostaju na pripremama u Ukrajini u Nacionalnom boksačkom centru u Harkivu do 16. travnja, što će im uz kvalitetne sparinge i te kako koristiti u brušenju forme za Pariz.

Time se nastavlja vrlo kvalitetna suradnja Hrvatskog boksačkog saveza i Ukrajinskog saveza koji imaju i potpisan ugovor o zajedničkoj suradnji.

Odgovori

Back to top button