Boks

Luka Plantić izgubio protiv Bjelorusa, vodstvo hrvatske reprezentacije uložilo žalbu

Hrvatski olimpijac Luka Plantić (do 80 kg) nije izborio osminu finala Svjetskog prvenstva u Beogradu. Drugi meč na prvenstvu izgubio je podijeljenom odlukom sudaca 2:3 protiv Bjelorusa Alakseija Alfiorauja!

No nakon meča vodstvo hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Beogradu uložilo je žalbu i prigovor na podijeljenu odluku sudaca 3:2 kojoj su suci bodovali meč protiv Luke Plantića.

Suci su prvu i drugu rundu bodovali 4:1 i 3:2 za Bjelorusa, a treću 4:1 za Plantića, ukupno 3:2 u korist Alfiorauja!
Pogotovo su sporne dvije situacije – da li je sudac u trećoj rundi trebao brojati Bjelorusu i da li mu je propustio dati javnu opomenu zbog okretanja i izbjegavanja borbe.

Odluku donosi Sudačka komisija AIBA-e!

U dramatičnom meču, nesmiljenoj borbi u sve tri runde, s bezbroj obostranih udaraca, Luka je nezadrživo jurišao, nasrtao na Bjelorusa koji je podnio sve napade i uzvraćao preciznim, teškim direktima i aperkatima.

Plantića to ni sekunde nije zaustavilo, napadao je i primao udarce, ali i mljeo suparnika koji je od prve runde imao problema s arkadom, a nakon nekoliko Lukinih serija izgledalo je da samo treba još završni udarac za kraj.

Bjelorus Alfiorau bio je i uzdrman u trećoj rundi, sudac nije brojao i izdržao je do kraja i očito su suci preferirali njegov tehnički čistiji boks od Plantićevih gromovitih napada s kojima nije posustao do zadnje sekunde!

Kakva šteta, svi smo željeli da Luka Plantić naplati krvavi rad i dosad previše spornih odluka kontra njega!
U Beogradu su opet odlučivale nijanse, možda jedan udarac!

Prvu rundu Bjelorusu su bodovali 4:1, drugu 3:2, na kraju je podijeljena odluka 3:2 ponovo zaustavila Plantića prema višem plasmanu!

Moramo biti ponosni na Luku i kako se pod hrvatskim grbom nije štedio i kako se borio do posljednjeg atoma snage.

Neka se suci zapitaju kako je moguće da Kanađanin boduje sve tri runde za Plantića (30:27), a Englez potpuno suprotno sve tri runde za Bjelorusa (27:30). Prednost Luki dao je još sudac iz Tajpeha, a Bjelorusu Marokanac i Šveđanin.

Odgovori

Back to top button