Boks

Luka Plantić i profi-spektakl u Solinu 1. rujna, a potom slijede javni sparinzi na Jarunu…

U rujnom počinje intenzivna boksačka sezona. Već u četvrtak u Solinu će se održati spektakl u profesionalnom boksu na kojem nastupa hrvatski olimpijac i nositelj medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Armeniji Luka Plantić protiv iskusnog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga, piše na službenoj stranici HBS-a.

Uz glavni meč Luka Plantić – Ryno Liebenberg u osam rundi, na spektaklu u Solinu borit će se i naši boksači Branimir Malenica, Damir Plantić, Ivan Duka, te solinski Ukrajinci Dmytro Rybalko i Rostislav Bilostotskij.

Svi oni treniraju u BK Salona pod vodstvom ukrajinskog stručnjaka Jaroslava Podmasterchyka i solinskih trenera Tomislava Bašića i Stanka Ninčevića.

Luku Plantića eventualna pobjeda nad najtežim suparnikom s kojim se sastao u karijeri, Južnoafrikancem Rynom Liebenbergom (38) koji je osvojio pojas u Silver WBC-u i borio se za pojaseve u WBA-u i IBO-u, vinula bi među najbolje poluteškaše u profesionalnom svijetu i poziciju potencijalnog izazivača za pojaseve u profi-poluteškoj kategoriji.

Uz sedam profesionalnih mečeva u Solinu održat će se i mečevi u olimpijskom boksu u uvodnim borbama.

Mečevi na profi-spektaklu Solinu u četvrtak, 1. rujna 2022.:

Luka Plantić – Ryno Liebenberg (Južnoafrička Republika)

Branimir Malenica – Nasser Bukenya (Uganda)

Damir Plantić – Serhii Ksendzov (Ukrajina)

Dmytro Rybalko (Ukr.) – Malkhaz Sujashvili (Gruzija)

Rostislav Bilostotskij (Ukr.) – Jaba Memishishi (Gruzija)

Remigiusz Syska (Njemačka) – Siniša Gambelić (BiH)

Ivan Duka – Gerisa Aduashvili (Gruzija)

Nakon sjajnih boksačkih spektakla Hrvatska – Češka u Gradcu i Drveniku sljedećeg vikenda, u subotu 3. rujna u Gladijator Open Gymu na Jarunu održat će se javni boksački sparing ‘Prva rukavica’ za sve uzraste, početnike i rekreativce. Parovi se slažu prema dobnom uzrastu, kilaži i razini znanja (početnici, natjecatelji i rekreativci).

Službena vaga u borilištu na otvorenom Gladijator Open Gymu na Jarunu (Aleja Matije Ljubeka 13/veliko jezero Jarun) je u subotu, 3. rujna 2022. u 10.30 sati, ždrijeb i uparivanje je u 11.00 sati, a mečevi počinju u 12.00 sati.

Moguće su promjene u trajanju rundi prema dogovoru trenera (3 x 1 min. / 3 x 1.5min. / 3 x 3min.)

Dobrodošli su svi klubovi koji se ne bave isključivo boksom (kickboxing, tajlandski boks, mma, sambo itd…)

Pravila su isključivo boksačka, osim ako se neki klubovi iz tog sporta ne dogovore drugačije, a neće biti proglašenja pobjednika nego je cilj napredak u međusobnim sparinzima.

U Gladijator Open Gymu tjedan dana kasnije, u subotu, 10. rujna održat će se 1. kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi, najmasovnije i najpopularnije boksačko natjecanje u Hrvatskoj. Titule prvaka brane BK Torcida Split u Hrvatskoj boksačkoj ligi (seniori/ml. seniori) i BK Brod (Slavonski Brod) u mlađim dobnim skupinama (juniori/kadeti).

Drugo kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi održat će se u subotu, 1. listopada 2022. na Plitvicama u organizaciji BK Rovinj.

Od 25. rujna do 5. listopadau Montesilvanu (Italija) održat će se Europsko juniorsko prvenstvo (muški i žene) uz sudjelovanje najboljih hrvatskih juniora i juniorki.

Od 4. do 11. rujna na rasporedu je jaki međunarodni, tradicionalni ženski turnir XVII. International Silesian Woman’s Boxing Championship u Gliwicama (Poljska) koji će biti glavna provjera za najbolje europske boksačice za Europsko prvenstvo za žene 11. do 23. listopada 2022. u Budvi (Crna Gora).

Od 12. do 19. rujna u Subotici se održava tradicionalni, veliki međunarodni turnir za mlađe seniore i seniorke Zlatna rukavica Vojvodine koji će poslužiti kao glavna provjera za Svjetsko prvenstvo mlađih seniora i ml. seniorki od 13. do 27. studenoga 2022. u Alicanteu (Španjolska).

Hrvatski boks na dosad održanim europskim prvenstvima u 2022. godini ostvario je dosad nezabilježen uspjeh – osvojeno je sedam medalja i imamo dvoje europskih prvaka – Gabrijela Veočića i Lorenu Horvat!

Na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču u ožujku odličja su osvojili Gabrijel Veočić (zlato), Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca).

Na seniorskom Europskom prvenstvu u Erevanu (Armenija) u svibnju Luka Plantić osvojio je brončanu medalju u poluteškoj kategoriji!

Na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj u kolovozu medalje su osvojile Lorena Horvat (zlato), te Valeria Šteko i Agata Štajcer (bronce)!

Odgovori

Back to top button