Boks

Lucija Bilobrk u finalu Europskog prvenstva u Beogradu

Višestruka prvakinja Hrvatske (pet puta!), neprikosnovena u teškoj kategoriji LUCIJA BILOBRK (24, Pit Bull Split), višestruka svjetska i europska prvakinja u kick-boxingu, K-1, savateu i tajlandskom boksu, koja je tek ove godine izašla na međunarodnu boksačku scenu, plasirala se u finale i borbu za novo zlato u ringu na Europskom prvenstvu u Beogradu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Lucija je u polufinalu teške kategorije do 81 kg suvereno, s jednoglasnom odlukom 5:0 u sve tri runde pobijedila domaću reprezentativku Srbije Elmu Hajrović!

Odličnom je taktikom iskoristila izuzetnu pokretljivost i prednost u visini i dužini ruku potpuno ukrotivši domaću predstavnicu, inače svjetsku prvakinju u karateu.

Splićanka Lucija sve tri runde držala je reprezentativku Srbije na distanci, a njene pokušaje naleta i široke zamahe krošeima, pravodobno presijecala i kažnjavala nasrtaje preciznim prednjim i zadnjim direktima!

Sve govori rezultat 30:27 kod svih pet sudaca (po rundama jednoglasno 10:9, 10:9, 10:9)!

Lucija je tek ove godine prvi put boksala međunarodne mečeve i odmah pokazala kakav boksački potencijal nosi u sebi – osvojila je Kup nacija u Somboru trijumfima nad viceprvakinjom svijeta iz Uzbekistana i nad snažnom predstavnicom Azerbejdžana.

Čudesna splitska kraljica ringa, vedra i nepresušne pozitivne energije, nepobjediva pitbullovka Lucija ne pamti kad je ring napustila poražena u bilo kojem borilačkom sportu kojima tako dominantno vlada!

Čestitke stručnom stožeru naše reprezentacije na prvom velikom europskom finalu, uz trenera Antu Matasa, Peri Veočiću i Mateju Matkoviću kojima je potporu došao dati i Jurica Runtić, predsjednik Marketinške komisije Svjetske boksačke federacije IBA-e koji je u Beograd stigao na poziv predsjednika EUBC-a dr. Ioannia Filippatosa i dopredsjednika Sumayda Khalidova!

LUCIJA će za zlato boksati u nedjelju, 28. travnja protiv prve favoritkinje, Ruskinje Elene Gapeshine koja je u polufinalu pobijedila predstavnicu Bjelorusije!

Odgovori

Back to top button