Boks

Lucija Bilobrk, Agata Štajcer, Lorena Horvat i Tia Zadravec osvojile 4 zlata na 13. Kupu nacija

Četiri hrvatske reprezentativke osvojile su četiri zlatne medalje na 13. Kupu nacija za djevojke u svim dobnim kategorijama u Somboru (15.-21. siječnja 2024.), piše na službenoj stranici HBS-a!

Četiri zlata osvojile su: LUCIJA BILOBRK (Pit Bull Split) u kategoriji seniorki do 81 kg, juniorke AGATA ŠTAJCER (Kutina) do 63 kg i LORENA HORVAT (Thor Bartolovec) do 70 kg, te kadetkinja TIA ZADRAVEC (Thor Bartolovec) do 70 kg!

Splićanka Lucija Bilobrk (24) impresivno je trijumfirala na 13. Kupu nacija u teškoj kategoriji. U svojim prvim mečevima u boksu na međunarodnoj sceni svladala je uvjerljivo reprezentativke iz boksačkih velesila Uzbekistana i Azerbajdžana!

Moćna Lucija u polufinalu je jednoglasno izdominirala Uzbekistanku Oltinoyu Sotimboevu, viceprvakinju svijeta u mlađim seniorkama i seniorsku prvakinju Azije, a u finalu je pobijedila iskusnu Azerbajdžanku Aynul Rzayevu u bespoštednom meču odlukom sudaca 4:1.

Obje suparnice imaju nemjerljivo veći broj jakih mečeva, a naša Lucija tek kreće u boksački pohod u međunarodnoj konkurenciji premda i ona ima respektabilno iskustvo, ali u kickboxingu, savateu i tajlandskom boksu u kojima je peterostruka svjetska i četverostruka europska prvakinja!

Lucija Bilobrk u boksu je dosad nastupala samo u Hrvatskoj i suverena je peterostruka državna prvakinja u teškoj kategoriji.

TIA ZADRAVEC u finalu kadetkinja do 70 kg svladala je domaću reprezentativku Srbije Jovanu Bencik!

AGATA ŠTAJCER u finalu juniorki do 63 kg pobijedila je domaću predstavnicu Anju Salatu!

LORENA HORVAT u finalu juniorki do 70 kg trijumfirala je nad Kazahstankom Kamilom Ospanovom!

Sve čestitke Luciji Bilobrk i treneru Marku Žaji, te našim zlatnim mladim boksačicama, redom osvajačicama medalja s europskih prvenstava mlađih kategorija!

Čestitke na novim međunarodnim uspjesima i izborniku Robertu Heriću i treneru Josipu Cerovcu!

Splićanka Ema Anđela Žaja nije mogla boksati u finalu zbog povišene temperature kao ni Valeria Šteko koja je zbog bolesti morala otkazati nastup u Somboru gdje je lani također osvojila zlatno odličje!

Trijumf s četiri zlatne medalje za četiri naše predstavnice na prestižnom, tradicionalnom ženskom Kupu nacija u Somboru s više od 100 boksačica iz 10 zemalja odličan je uvod naših boksačica u novu međunarodnu scenu na kojoj su naše boksačice osvojile sedam medalja na europskim prvenstvima u 2023. godini, a u 2022. godini osam velikih europskih medalja.

Odgovori

Back to top button