Boks

Leon Buzik i Fabijan Tomkić također ostali na korak do medalje

Hrvati su završili nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji s tri izborena četvrtfinala i borbe za medalje, a nijedan nije uspio doći do postolja u konkurenciji 400 najboljih mladih boksača i boksačice iz 40 europskih država, piše na službenoj stranici HBS-a.

I treći hrvatski predstavnik u četvrtfinalu EP-a mlađih seniora u Sofiji, Riječanin Leon Buzik u polusrednjoj kategoriji do 71 kg zaustavljen je u borbi za medalju.

Buzik je izgubio meč četvrtfinala od Crnogorca Mirka Šarčevića jednoglasnom odlukom sudaca.

U sve tri gotovo istovjetne runde, u borbi s distance, Buzik nije mogao pronaći učinkoviti odgovor za kontragardaša Šarčevića koji ga je čekao preciznim direktima i stekao presudnu prednost s nekoliko preciznijih pogodaka u svakoj razmjeni.

Leon Buzik (BK Rijeka) tako je drugi put zaredom, kao i lani na Europskom prvenstvu u Budvi, ostao korak do medalje.

Čestitke Leonu, najboljem boksaču državnog prvenstva mlađih seniora u Zadru, za dvije pobjede na Europskom prvenstvu protiv predstavnika Estonije i Finske i žestoku borbu u četvrtfinalu s kvalitetnim Crnogorcem.

Fabijan Tomkić, naš prvak u kategoriji do 67 kg mlađih seniora na Europskom prvenstvu u Sofiji oprostio se u četvrtfinalu porazom od favorita kategorije, Ukrajinca Oleksiija Boklakha također jednoglasnom odlukom sudaca.

Viši i dužih ruku Fabijan Tomkić pokušao je s distance kontrolirati brzog i okretnog Ukrajinca, većim dijelom je to i uspijevao, no niži i eksplozivniji ukrajinski boksač znao je u svakoj rundi iskoristiti priliku, skratiti distancu i pronaći put do pogodaka i bodova koji su mu donijeli prednost. Prve dvije runde Fabijan je izgubio podijeljenim odlukama 4:1, a u trećoj je Ukrajinac znao sačuvati stečenu prednost.

I Tomkić je na Europskom prvenstvu u Sofiji upisao do četvrtfinala dvije sigurne pobjede nad reprezentativcima Srbije i Poljske!

Boksači Nokauta Fabijan Tomkić i superteškaš Lovro Pavčec kao debitanti među mlađim seniorima ostali su na korak do medalje na EP-u kao i Riječanin Leon Buzik.

Hrvatska je završila nastup na EP-u mlađih seniora u Sofiji s tri izborena četvrtfinala, što je istovjetni rezultat kao i lani na EP-u u Budvi kada smo imali trojicu mladih boraca u borbama za medalje (Buzik, Alagić, Grabić).

Naših pet predstavnika na EP-u u Sofiji ostvarili su ukupno šest pobjeda u 11 mečeva (Leon Buzik 2, Fabijan Tomkić 2, Lovro Pavčec 1, Gabrijel Debanić 1 i Ivan Ante Gregurić) u najkvalitetnijoj konkurenciji 400 mladih boksača iz 40 država na Europskom prvenstvu u Sofiji!

Pokazali su da imaju potencijal za najveću scenu i možemo biti ponosni na naše mlade prvake koji su se nosili s najboljim europskim suparnicima u svojim kategorijama.

Čestitke našim mladim prvacima na ostvarenim uspjesima i trenerima koji su ih vodili u Bugarskoj: Yousefu Hasanu, Kristijanu Hodaku i Danijelu Vekiću.

Odgovori

Back to top button