Boks

Lennox Lewis uputio poruku podrške Vitaliju Kličku

Britanska boksačka legenda Lennox Lewis svoju posljednju profesionalnu borbu imao je 21. lipnja 2003. protiv ukrajinskog teškaša Vitalija Klička.

Lion je tehničkim nokautom u šestoj rundu pobijedio Ukrajinca i obranio WBC, IBO i The Ring naslov svjetskog prvaka.

Nakon tog meča Lewis se umirovio, a Kličko je nastavio karijeru. Imao je 13 pobjeda u nizu, te je dugi niz godina bio svjetski prvak.

Vitalij je nakon boksačke počeo političku karijeru, a trenutačno je gradonačelnik ukrajinskog glavnog grada Kijeva.

Bivši svjetski prvak se nakon ruske agresije na Ukrajinu aktivno uključio u obranu domovine. Lennox Lewis mu je uputio poruku podrške:

‘Obično bih 21. lipnja upriličio obljetnicu svog meča s Vitalijem Kličkom, ali danas mu jednostavno želim iskazati poštovanje. On trenutačno vodi najveću borbu u svom životu, a žrtvu koju čini kako bi služio svojim sugrađanima nisu samo za pohvalu, nego i za divljenje.

Potrebno je mnogo hrabrosti kako bi ušli u boksački ring, a mi kao borci, znamo da svaki meč može biti naš posljednji. Ali hrabrost zauzimanja za svoju državu i sugrađane koju on pokazuje, iziskuje neku višu razinu hrabrosti i ljubavi.

Stoga, ovaj puta na 21. lipnja, salutiram svome prijatelju Vitaliju. Neka te Bog zaštiti i blagoslovi mirom, ljubavlju i srećom’.

Vitalij Kličko zahvalio se svom bivšem suparniku iz ringa.

Odgovori

Back to top button