Boks

Lennox Lewis o propalom meču između Furyja i Usyka: Ne znam zašto ne žele stvarati povijest

Bivši svjetski prvak koji je ujedinio sve pojaseve prvaka teške kategorije 57-godišnji Lennox Lewis iznio je svoje mišljenje o propalom dogovoru za meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Meč za apsolutnog prvaka najavljen je za 29. travnja i činilo se kako je dogovor blizu, no razgovori su otišli u slijepu ulicu i sve je propalo.

Usyk i njegov tim prihvaćali su svaki Furyjev zahtjev, a mnoge je iznenadilo što je Ukrajinac prihvatio podjelu honorara 70-30 u korist Kralja Cigana.

No Britanac je nastavio sa zahtjevima što su u suparničkom timu ocijenili kako Fury samo odugovlači s pregovorima, te se Usyk povukao iz pregovora.

Legendarni boksač Lennox Lewis ne razumije zašto današnji boksači nisu željni stvarati povijest.

– To nikako ne mogu razumjeti. Ne znam zašto ne žele iskoristiti trenutak i ispisati povijest. Novca će uvijek biti, i više nego što bi im ikada moglo zatrebati… – kazao je Lennox Lewis, te iznio zanimljivo razmišljanje:

– Ja ipak mislim da oni spremaju veliku borbu u prosincu, ali budu li krivo odigrali karte, sve bi se moglo srušiti. No ako se dva borca žele međusobno boriti oni će se kad-tad sresti u ringu.

Prvaci se okreću novim izazovima, Usyk bi se trebao boriti protiv Daniela Duboisa, dok Fury ima nekoliko potencijalnih kandidata Andy Ruiz Jr., Joe Joyce, te Anthony Joshua.

Odgovori

Back to top button