Boks

Krasjuk ne vjeruje da će Fury i treći put odgoditi borbu protiv Usyka: On je pod mentalnim pritiskom

Zadnjih desetak dana veliki je pritisak na WBC-ova prvaka Tysona Furyja nakon što je ponovno otkazao borbu za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije.

Kralj Cigana trebao je ove subote boksati protiv Oleksandra Usyka, ali je nakon nezgode na sparingu s hrvatskim teškašem Agronom Smakićijema, kada je zadobio posjekotinu iznad desnog oka, morao otkazati meč.

Borba je ubrzo dobila novi datum – 18. svibnja u Rijadu, te je u ugovor dodana klauzula kako će sljedeći tko otkaže meč platiti deset milijuna dolara.

Usykov promotor Aleksander Krasjuk ne vjeruje da će Tyson Fury i treći put odgoditi borbu za apsolutnog prvaka (nakon meča s Ngannouom krajem listopada i sada tijekom pripremama za dvoboj s Ukrajincem).

Ističe kako bi ponovno odgađanje meča, dođe li ono s Furyjeve strane, bilo vrlo štetno za WBC-ovog prvaka, jer osim kazne od deset milijuna dolara, narušio bi sjajan prijateljski odnos s moćnim saudijskim kraljevskim savjetnikom Turkijem Alalshikhom.

– Baš bih se jako iznenadio kada bi Fury ponovno otkazao meč – rekao je Aleksander Krasjuk, pa objasnio:

– On je sada pod pritiskom. Svojim je potezima stavio boks u tešku situaciju. U ugovor je ubačena klauzula od deset milijuna dolara kazne za onog tko će se povući iz borbe. Sada Turki Alalshikh nije taj koji daje novac iz proračuna. I bude li se Fury povukao, morat će platiti taj iznos. A kao broj dva, tu je Turki Alalshikh, koji je prilično utjecajna osoba i na neki način je spasio Furyjevu reputaciju. Dakle, kada se sve uzme u obzir Tyson Fury je pod velikim mentalnim pritiskom.

Odgovori

Back to top button