Boks

Joshuin promotor otkriva kako Saudijci nisu sretni zbog meča između AJ-a i Whytea

Bivši boksački prvak teške kategorije Anthony Joshua nakon dva poraza protiv Oleksandra Usyka traži novi put do vrha.

Olimpijski pobjednik iz Londona (2012.) preskočio je prvu prepreku, u travnju je sudačkom odlukom svladao Jermainea Franklina, a ovih je dana dogovorio meč protiv Dilliana Whytea.

Obračun britanskih teškaša dogodit će se 12. kolovoza u londonskoj O2 Areni, a bit će to njihov drugi međusobni dvoboj nakon osam godina kada je AJ pobijedio prekidom u sedmoj rundi.

Nakon te borbe Joshua do kraja godine namjerava još jednom ući u ring i to u prosincu u Saudijskoj Arabiji protiv Deontaya Wildera.

Joshuin promotor Eddie Hearn otkriva kako Saudijci nisu sretni zbog meča između Joshue i Whytea, jer može propasti dogovor s Brončanim bombarderom. No Hearn ističe kako je AJ inzistirao na toj borbi.

– Anthony Joshua ima siguran meč protiv Deontaya Wildera u prosincu. To je trenutačno jedan od najvećih boksačkih mečeva, ali AJ se želio što prije vratiti u ring i boriti se protiv Dilliana Whytea. Nisam bio baš sretan, jer znam da je to opasan meč zbog mnogo emocija. Oni se ne vole. Siguran sam da nas čeka vatromet akcije – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Joshua je jednostavno mogao samo čekati dvoboj s Wilderom ili naći nekog lakšeg protivnika. Ali on je odlučio riskirati. No bude li izgubio protiv Whytea mogao bi ostati i bez meča s Wilderom. Saudijci nisu htjeli da se AJ bori protiv Whytea. Anthony nije želio slušati, želio je taj meč.

Odgovori

Back to top button