Boks

Joshua za meč s Furyjem želi trenirati s dvije boksačke legende

Britanski boksači Anthony Joshua i Tyson Fury će svoj prvi meča za ujedinjenje titula imati negdje na ljeto u Saudijskoj Arabiji. Furyjev promotor Bob Arum je objavio kako će domaćin dugo iščekivane priredbe biti Jeddah. Meč za apsolutnog prvaka svijeta održat će se u dvorani koja prima 20.000 gledatelja.

Vlasnik WBA, IBF i WBO naslova već se duže vrijeme priprema za dvoboj, a vjerujemo kako se i Kralj Cigana sada uozbiljio,jer samo prije mjesec dana je izjavio kako popije 12 piva dnevno. Fury u svom vlasništvu ima WBC-ov pojas prvaka.

Joshua bi za taj okršaj mogao imati podršku dvojice boksačkih legendi – Floyda Mayweathera i Vladimira Klička.

– Mayweather je veliki borac. Imati nekog pored sebe s tako ogromnim boksačkim znanjem je velika stvar. Boksači trebaju biti u blizini takvih ljudi – kazao je Anthony Joshua.

Britanski šampion je 29. travnja 2017. boksao protiv Vladimira Klička i pobijedio ga tehničkim nokautom u 11 rundi. To je bio posljednji meč ukrajinskog udarača.

Anthony bi u najveći boksački meč mogao ući bez svog dugogodišnjeg trenera Roba McCrackena

Nogometaši trebaju provoditi vrijeme s velikim nogometašima kako bi bili bolji. Lavovi budu s lavovima, a ne s ovcama, zar ne? – zanimljivu teoriju iznio je Joshua, te zaključio:

– Dobri boksači trebaju biti zajedno kako bi bili još bolji. Ja bih to uradio. Voli bih uz sebe imati Georgea Foremana, Evandera Holyfielda, Roberta Durána, Thomasa Hearnsa, Sugara Raya Leonarda i naravno Floyda Mayweathera, sto posto. I Vladimir Kličko je dobrodošao, on je inspiracija djeci širom svijeta.

Joshua i Fury potpisali su ugovor na dvije borbe, prva bi se trebala održati 24. ili 31. srpnja, ili 7. kolovoza, a druga negdje u prosincu.

A Anthony bi u najveći boksački meč mogao ući bez svog dugogodišnjeg trenera Roba McCrackena koji bi mogao biti angažiran oko vođenja reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju od 24. srpnja do 8. kolovoza.

Odgovori

Back to top button