Boks

Još četiri hrvatska natjecatelja ispala s boksačkog turnira u Sofiji

Drugog dana jakog boksačkog tunira Strandja u Sofiji ostali smo bez još četiri hrvatska predstavnika. Nakon što je u ponedjeljak izgubila Marija Malenica, danas su s turnira ispali Dea Bolanča, Gabrijel Veočić, Leo Cvetković i Toni Filipi.

Prvi je u ring ušao poluteškaš Leo Cvetković koji je izgubio protiv Besarta Pireve s Kosova. Suparnik je bio aktivniji od Lea, koji je najbolji dojam ostavio u trećoj rundi. No to nije bilo dovoljno te su suci prednost dali Pirevu.

Od Gabrijela Veočića se mnogo očekivalo, ali je Brođanin podbacio u dvoboju protiv Rusa Pavela Sosulina. Naš je boksač dobro ušao u meč, no suparnik je iznenadio taktikom. Ruski borac strpljivo je čekao priliku i sredinom druge runde je snažno uzdrmao Gabrijela.

Nakon nekoliko udaraca sudac je zaustavio borbu te brojao našem borcu, koji se do kraja runde nije uspio vratiti. U trećoj rundi obojica su boksala otvoreno i neprestano izmjenjivali dobre udarce. No meč je na kraju pripao Rusu.

Toni Filipi nije imao odgovor za dobro raspoloženog Kazahstanca Sagindika Toganbaya koji je tijekom cijelog susreta bio mnogo aktivniji, a i udarci su mu bili precizniji. Suci nisu imali problema kod bodovanja i jednoglasno su dali pobjedu kazahstanskom borcu.

Hrvatska doprvakinja Dea Bolanča izgubila je od bugarske boksačice Stanimire Petrove. Domaća borkinja dominirala je u prvoj rundi, pa je u jednom trenutku Dei brojano. U nastavku je trener Matas dao znak da se meč prekine.

Na turniru je ostao još samo jedan naš natjecatelj. U superteškoj kategoriji Marko Milun u srijedu boksa protiv Turčina Mehmetcana Isika.

Odgovori

Back to top button