Boks

Johnny Nelson: Kada je Alen Babić primio prvi udarac bio je potpuno zbunjen, izgubio se

Meč za naslov WBC-ova prvaka bridger kategorije nije završio kako smo priželjkivali, Alen Babić izgubio je prekidom u prvoj rundi protiv Poljaka Lukasza Rozanskog. Okršaj je trajao nešto više od dvije minute.

A da se borba ne bi trebala odužiti na svih 12 rundi dalo se naslutiti odmah nakon prvog zvuka gonga kada su obojica krenula silovito jedan na drugoga.

Alen i Lukasz poznati su po svom agresivnom boksu i ne vode previše računa na obranu. Tako je bilo i ovog puta, samo što je Savage u toj izmjeni udaraca izvukao deblji kraj.

Već nakon prvih izmjena vidjelo se kako Alen nije dobro ušao u meč, a kada se našao u nokdaunu to je bio samo početak kraja.

Rozanski je nastavio pritiskati i pogađati Babića, a sudac je u 2:10 minuti prekinuo borbu.

Bivši prvak u kruzer kategoriji Johnny Nelson smatra da je Babić napravio veliku pogrešku, jer je umjesto tučnjave pokušao boksati.

Babić je prvi put radio s novim trenerom Anthonyjom Chillom Wilsonom s kojim je dva mjeseca proveo na pripremama u Dubaiju.

Savage je želio pokazati svoje boksačke sposobnosti, i držati se strategije koja ga je odvela u poraz.

– Babić je ostao zaglavljen između tučnjave i boksa. Mislim da je Babić očekivao kako će prošetati kroz Rozanskog i pobijediti ga u borbi. Ali kada je primio prvi udarac bio je potpuno zbunjen, izgubio se – rekao je Johnny Nelson i dodao:

– To je bio šok za Babića. Osjetio je moć koju obično on pokazuje svojim protivnicima. No sada je naučio lekciju i to na dosta grub način. Upoznao je još jednog malog tasmanijskog vraga, a na to nije bio spreman. Napravio je pogrešku, jer je pokušao boksati protiv Rozanskog. Ako je ikada postojao trenutak da Babić bude pravi, bilo je to sada. Skupo je platio tu pogrešku.

>>> Pogledajte kako je na nedavnom državnom prvenstvu u savateu (combat) borac od 167 kg ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button