Boks

Joe Joyce želi na ljeto dobiti jedan veliki meč

Britanski teškaš Joe Joyce (15-0, 14 KO) ove je godine napravio veliki iskorak s dvije sjajne pobjede. Juggernaut je u srpnju prekidom u četvrtoj rundi svladao rumunjsko-njemačkog boksača Christiana Hammera, a u rujnu je nokautom u 11 rundi pobijedio Novozelanđanina Josepha Parkera i osvojio privremeni pojas WBO-ova prvaka.

Joyce je upravo u posljednjem meču potvrdio kako je izrastao u vrhunskog teškaša, te je svojim nastupom oduševio boksačke stručnjake.

Pokazao je sjajnu fizičku pripremljenost, te se istaknuo snažnim i preciznim udarcima. Također je dokazao da dobro prima udarce, te je vrlo izdržljiv.

Ne skriva želju da se dogodine bori s najboljima za naslov svjetskog prvaka.

No srebrni s Olimpijskih igara u Riju vjerojatno će trebati malo pričekati, jer bi se u ožujku u dvoboju za apsolutnog prvaka trebali boriti Tyson Fury i Oleksandr Usyk.

– Želim se boriti u ožujku, a onda bih na ljeto volio dobiti jedan veliki meč protiv Furyja ili Usyka. Meč početkom godine bit će dobro zagrijavanje za okršaj koji slijedi – kazao je Joe Joyce i dodao:

– Ne razumijem ljude koji se sklone u stranu i samo čekaju veliku borbu, tako ispadnu iz ritma. Oni ne mogu napredovati. Boksač uvijek mora imati želju stalno se usavršavati, učiti i popravljati greške. Mi smo tu zbog fanova kako bi im ponudili uzbudljive mečeve, a ne kako bi pazili na svoj omjer pobjeda i poraza.

Odgovori

Back to top button