Boks

Joe Joyce smatra kako je Usyk nezgodan suparnik, ali da će ga Joshua pobijediti – nokautom

Britanski boksački prvak Anthony Joshua (24-1, 22 KO) će 25. rujna protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka (18-0, 13 KO) braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslove. Ukrajinski borac je krajem 2019. prešao u teškoj kategoriji gdje ima tri pobjede u nizu.

Joshua je u prosincu 2019. pobijedio Andy Ruiz Jr. i vratio naslove, a onda je krajem prošle godine nokautom u devetoj rundi svladao Kubrata Puleva.

– Usyk bi mogao Joshui biti nezgodan suparnik, ali bi ga Anthony ipak trebao nokautirati. To je teška kategorija i nikad se ne zna, no Usyk nije šala. On je olimpijski prvak, vrlo vješt borac iz kontragarda i vjerojatno će Joshua imati problema u radu s nogama – kaže britanski teškaš Joe Joyce (12-0, 11 KO) i dodaje:

– Volio bih se boriti protiv obojice, ali radije bih da to bude Joshua. On će tražiti borbu protiv Furyja, stoga trebamo vidjeti kako će se to razviti. A ja sam na putu da postanem obavezni izazivač za WBO-ov naslov.

Joyce je posljednju borbu imao u studenom 2020. kada je pobijedio Daniela Duboisa nokautom u desetoj rundi. Britanac se 24. srpnja vraća u ring i to protiv Carlosa Takama (39-5-1, 28 KO). Pobijedi li Joyce postat će obavezni WBO izazivač.

– Borba protiv Takama je dobar potez. Ljudi bi mogli govoriti o toj borbi. taj će me meč spremiti za onaj trenutak kada budem napadao titulu svjetskog prvaka. Takam se već borio s najboljima poput Joshue i Chisore – zaključio je Joe Joyce.

Odgovori

Back to top button