Boks

Jednom je rušio Furyja, a sada iznosi zanimljivu prognozu meča za apsolutnog prvaka

Boksač koji je na početku karijere srušio Tysona Furyja prognozirao je ishod meča za apsolutnog prvaka teške kategorije koji bi se 18. svibnja trebao održati u Saudijskoj Arabiji.

Naime, Tyson Fury je ove subote trebao boksati protiv Oleksandra Usyka, ali je prije dva tjedna na sparingu zadobio posjekotinu iznad desnog oka te je odgodio nastup.

To je Kralju Cigana bila druga odgoda meča protiv Ukrajinca koji je u pripreme krenuo nešto ranije od Kralja Cigana. Promotor Krasjuk tvrdi kako je Usyk trenutačno u odličnoj je formi.

A Fury je prvu odgodu tražio i dobio nakon meča protiv Francisa Ngannoua lani u listopadu. U tu je borbu ušao nepripremljen, a u trećoj je rundi završio u nokdaunu.

Jedan od onih koji je ga također rušio bio je Steve Cunningham, a to se dogodilo 2013. kada su obojica bili u kruzer kategoriji. Američki borac iznio je svoju prognozu za meč između Furyja i Usyka.

– Kada bih se kladio, igrao bi da će Tyson Fury biti diskvalificiran. To je moja prognoza. Vjerojatno će se visjeti po Usyku, jer mu samo vještinom ne može parirati – rekao je Steve Cunningham i nastavio:

– Nakon naše borbe, Fury se poboljšao. Postao je mnogo bolji boksač, maksimalno je napredovao. A Usyk je bolji boksač od mene i mnogo uspješniji. Mislim da će Fury morati koristiti posebnu taktiku kako bi pobijedio. Vjerojatno će u meč ući mnogo teži od Usyka i naslanjat će se na Usyka kako mu ne bi dao prostora da se razmaše, pokušat će ga usporiti. Mislim da će Usyk pobijediti na bodove ili će Fury biti diskvalificiran.

Odgovori

Back to top button