Boks

Jake Paul u svojoj boksačkoj karijeri dosad zaradio više od 35 milijuna dolara

Jake Paul (24) posto je jedan od najbolje plaćenih boksača na svijetu. Poznati youtuber je u samo pet mečeva zaradio ogroman novac.

Paulov boksački uspon počeo trijumfom nad kolegom youtuberom AnEsonGibom, a onda je svladao i bivšu NBA zvijezdu Natea Robinsona.

YouTube zvijezda je potom izazvala i pobijedila nekadašnjeg MMA borca Bena Askrena, te dva puta u nizu bivšeg UFC-ovog prvaka Tyrona Woodleya.

Paul je svoju popularnost izgradio putem društvenih mreža i YouTube kanala na kojem ima više od 20 milijuna pratitelja.

Youtuber je tvrdi kako je od dosadašnjih nastupa zaradio više od 35 milijuna dolara.

No prvi meč u kojem je Paul boksao bio je protiv kolege Dejija Olatunjija. S tom borbom, koja se vodi kao amaterska, zaradio je tri milijuna dolara.

Nakon toga su se milijuni samo slijevali na njegov račun: AnEsonGib (1 milijun), Nate Robinson (10), Ben Askren (10), Tyron Woodley (10).

Još se ne zna koliko je Paul zaradio od druge borbe protiv Woodleyja, no zna se kako mu je početni honorar bio najmanje dva milijuna dolara.

Youtuber je imao dogovoren meč protiv Tommyja Furyja, ali je Britanac otkazao nastup zbog slomljenog rebra i bakterijske infekcije.

– Mene danas djeca gledaju poput Mikea Tysona. Njihovi djedovi su imali Muhammada Alija i Mikea Tysona, njihovi očevi uživali su u nastupima Floyda Mayweathera, a ova generacija ima Jakea Paula – kazao je slavni youtuber.

Paul je velika YouTuba zvijezda koja godišnje zarađuje od deset do 20 milijuna dolara, a ima i vlastitu marketinšku kompaniju – Team 10.

Karijeru je počeo 2013. snimanje spotova, a onda ga je angažirao Disney. Dobio je otkaz nakon dvije godine te potpuno posvetio svojem YouTube kanalu.

Danas ima 20,4 milijuna pretplatnika, te više od sedam milijardi pregleda.

Odgovori

Back to top button