Boks

Jake Paul pobijedio Andersona Silvu, UFC-ova legenda bila i u nokdaunu

Poznati youtuber Jake Paul i dalje je neporažen u svojoj profesionalnoj boksačkoj karijeri. Bivša Disneyjeva zvijezda je na priredbi Glendaleu nakon osam rundi odlukom sudaca pobijedila bivšeg UFC-ovog prvaka Andersona Silvu.

Brazilska borilačka legenda je u posljednjoj rundi bila i u nokdaunu.

Paul je na kraju bio u bodovnoj prednosti kod sva tri suca: 77-74, 78-73, 78-73), te je tako stigao do šest pobjede u karijeri (četiri nokauta).

Amerikanac je do meča protiv Silve nokautirao svakog protivnika s kojim se borio uključujući i bivšeg UFC-ovog prvaka Tyrona Woodleya u njihovoj posljednjoj borbi u prosincu prošle godine. S Woodleyem se borio dvaput, prva borba završila je sudačkom odlukom.

A Silva je uoči ovog meča imao omjer 3-1, nakon što je lani završio MMA kariju vratio se boksu. Pobijedio je bivšeg svjetskog prvaka Julija Cesara Chaveza Jr.-a, a potom je nokautom u prvoj rundi svladao i bivšeg kolegu Tita Ortiza.

Bivši UFC-ov prvak, jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, bio je iznenađujuće neaktivan u prvoj rundi što je Paul koristio, to ga je ohrabrilo da krene naprijed.

No već u drugoj rundi Silva je pojačao ritam i počeo pogađati raznim kombinacijama. Youtubera je to pomalo iznenadilo.

Brazilac je preuzimao kontrolu nad borbom, no u šestoj rundi počeo je gubiti korak za Paulom.

YouTube zvijezda ponovno koristi Silvinu neaktivnost, te je nastavio sakupljati bodove.

U osmoj rundi Jake je sjajno pogodio Spidera koji se našao u nokdaunu, ali su brzo ustao, iz nosa mu je potekla krv.

Silva je pokušao uzvratiti, ali više nije imao vremena. Na kraju je pobjedu odnio Jake Paul jednoglasnom odlukom sudaca.

– To je nadrealni trenutak – rekao je Jake Paul i nastavio:

– Naporan rad se isplatio. Želim zahvaliti Andersonu Silvi, bio je moj heroj dok sam odrastao. Primio je toliko teških udaraca tijekom borbe. Da sam hodao po vodi, rekli bi: ‘On ne zna plivati’.

Jake Paul je nakon meča prozvao još jednu UFC-ovu legendu Natea Diaza.

Youtuberov tim sukobio se s Diazom iza pozornice u blizini Paulove svlačionice.

Odgovori

Back to top button