Boks

Jaime Munguia prekidom u devetoj rundi pobijedio Johna Rydera, pa prozvao Canela

Neporaženi Jaime Munguia uvjerljivo je stigao do svoje 43 pobjede u profesionalnoj karijeri.

Meksički boksač je na priredbi u Phoenixu prekidom u devetoj rundi pobijedio Britanca Johna Rydera i obranio WBC-ov Silver pojas u supersrednjoj kategoriji.

Munguia je četiri puta slao svog protivnika u nokdaun, a kada se Ryder posljednji put našao na tlu, njegov je kut tražio prekid meča.

Nakon prve runde koju su obojica odboksala oprezno, nastavak je ponudio mnogo uzbuđenja.

Već u drugoj rundi Meksikanac je nakon brze i sjajne kombinacije prvi put srušio Rydera. Pokušao je i završiti meč, no Britanca je spasio zvuk gonga.

John se uspio vratiti u trećoj, ali već u sljedećoj rundi ponovno se našao na tlu. U posljednjim trenucima četvrte runde Munguia je sjajno pogodio Rydera, koji se ponovno našao u nokdaunu.

Meksikanac je nastavio s napadima koje je britanski boksač junački izdržao, a u osmoj rundi je čak i zaprijetio. Ryder je u kontri odličnim lijevim krošeom pogodio Jaimea, koji je malo prikočio.

No u devetoj rundi Munguia je završio priču. Dvaput je rušio Rydera, a nakon onog posljednjeg trener britanskog borca je odlučio prekinuti meč.

Munguia je nakon borbe ponovio svoju želju da se bori protiv Canela Alvareza.

– Bit će to velika borba dvojice Meksikanaca. Bude li mi Canelo pružio priliku, bit će mi čast dijeliti ring s njim – rekao je Jaime Munguia.

A David Benavidez nije bio impresioniran pobjedom Meksikanca protiv Rydera.

‘Pobijedio bih Jaimea laganim nokautom. Zato me izbjegava‘, poručio je na društvenim mrežama američki boksač.

Odgovori

Back to top button