Boks

Izbornik Pero Veočić i olimpijac Gabrijel Veočić gosti BK Torcide na Poljudu

Najbolji hrvatski boksač, olimpijac i srebrni na Europskim igrama u Krakovu, prvak Europe U-22 GABRIJEL VEOČIĆ, te otac i trener (najbolji hrvatski boksački trener za 2022. godinu), izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske PERO VEOČIĆ u utorak, 8. kolovoza bit će gosti Boksačkog kluba Torcide, dvostrukih ekipnih prvaka Hrvatske, na treningu u Torcidinoj dvorani na Poljudu.

Pero i Gabrijel Veočić vodit će trening torcidaša, a njima je to jedan od uvodnih treninga u sezonu u kojoj će vrhunac biti na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Boksački klub Torcida na čelu s predsjednikom i glavnim trenerom DRAŽENOM BURIĆEM, uz zajedničke sparinge s boksačima iz drugih klubova, kad god je u prilici ugosti vrhunske boksače, pa su s njima na Poljudu već trenirali i reprezentacije Italije i Slovačke, Marko Milun, Alen Babić i mnogi drugi.

Torcidin trener Dražen Burić treniranje s najboljima shvaća kao neophodnu priliku za razvoj i napredak svoj boksača, što se najbolje pokazuje kroz rezultate – u kratko vrijeme od formiranja kluba, BK Torcida je dvaput zaredom osvojila titulu u Hrvatskoj boksačkoj ligi, a mladi torcidaši, uz pojedinačne titule i medalje na državnim prvenstvima, već nastupaju i u reprezentaciji Hrvatske na europskim prvenstvima juniora, mlađih seniora i seniora U-22.

Boksački klub Torcida. Foto; HBS

Prošloga vikenda Gabrijel Veočić je nastupio na velikom međunarodnom 9. Memorijalu Marka Bošnjaka u Tramošnici (Bosanska Posavina) na kojem je proglašen pobjednikom Memorijala i nagrađen velikom brončanom skulpturom Marka Bošnjaka, radom velikog hrvatskog kipara Ante Jurkića.

Gabrijel je uz pobjedu na tom turniru sve oduševio i fair-play gestom jer je pokal kojeg je dobio za najboljeg boksača turnira poklonio svom suparniku, Branislavu Milivojeviću iz Srbije koji se u dvije večeri turnira pristao boriti protiv dvojice vrhunskih suparnika (Veočića i Petra Leskura) i u oba meča pridobio sve simpatije za srčane i sportske borbe.

Izbornik Pero Veočić i Gabrijel bit će gosti i BK Torcide na prvoj europskoj utakmici Hajduka ove sezone, protiv solunskog PAOK-a u četvrtak, 10. kolovoza na Poljudu.

Uspješna boksačka obitelj iz Slavonskog Broda navija za Hajduk i žele uživo doživjeti europski spektakl na punom Poljudu, a i Pero i Gabrijel Veočić članovi su Hajduka.

Zajednički trening s torcidašima Pero i Gabrijel Veočić imat će u utorak u 20 sati u dvorani BK Torcide na Poljudu.

Odgovori

Back to top button