Boks

Iz WBC-a potvrdili kako će u zadnjem eliminator meču boksati Deontay Wilder i Andy Ruiz

Izgleda kako bi se Deontayu Wilderu mogla ispuniti želja. Naime, Brončani bombarder je nakon brzog trijumfa protiv Roberta Heleniusa istaknuo želju boriti se protiv Andyja Ruiza ili Oleksandra Usyka.

Meč protiv Ukrajinca je teško mogao dobiti, no zato za okršaj protiv Ruiza nije bilo prepreka.

Naime, WBC će tražiti da borba između Deontaya Wildera i Andyja Ruiza bude eliminator meč za obveznog izazivača za pojas koji se trenutačno nalazi kod Tysona Furyja.

– Eliminacijski mečevi bit će naređeni kao i onaj između Ruiza i Wildera – istaknuo je WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman.

Andy Ruiz je nedavno već sudjelovao u jednom u eliminator meču za WBC-ov naslov.

Američko-meksički borac je u rujnu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Luisa Ortiza, te je istaknuo želju boriti se protiv Wildera, jer obojica imaju istog promotora Al Haymona.

– On može organizirati tu borbu, pa idemo to učiniti, idemo dalje – rekao je Ruiz, a Wilder je dodao:

– Uvijek tražimo velike uzbudljive borbe koje volimo pružiti navijačima. Dakle, ako je to ono što je sljedeće na redu, moram odraditi posao, a nakon toga možemo nastaviti.

Sve je izglednije kako će obojica dobiti borbu koju žele, dok Tyson Fury još traži protivnika za 3. prosinca. Čini se kako bi Kralj Cigana mogao boksati protiv Dereka Chisore.

Odgovori

Back to top button