Boks

Iz WBC-a poručili Furyju kako u dva tjedna treba odlučiti ide li u mirovinu ili nastavlja karijeru

Nedavnu Furyjevu objavu u kojoj je poručio kako završava profesionalnu karijeru mnogi su primili su primili s velikom rezervom.

Među onima koji sumnjaju u odluku WBC-ova prvaka je i slavni promotor Eddie Hearn koji ističe kako je Kralj Cigana namjerno pustio vijest kako bi privukao pažnju.

No sada se oglasila WBC organizacija koja je britanskom boksaču dala rok od dva tjedna da se izjasni hoće li nastaviti karijeru ili otići u mirovinu.

Bude li se službeno umirovio tada mora vratiti pojas svjetskog prvaka koji je osvojio 2020. u drugom meču protiv Deontaya Wildera.

– Razgovarali smo s njegovim promotorom i dali smo Furyju desetak dana da se napismeno izjasni je li to njegova konačna odluka tako da možemo nastaviti dalje s kategorijom i organizirati meč za novog prvaka – rekao je WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman i dodao:

– Čekat ćemo ga do 26. kolovoza, to je krajnji rok i do tada želimo napismeno njegovu odluku. Mi nismo u nikakvoj žurbi. Fury je veliki junak unutar i izvan ringa. U Meksiku ga čekamo raširenih ruku. Bude li potvrdio svoje umirovljenje, odat ćemo mu ogromno priznanje za sve što je postigao tijekom karijere.

Mnogi vjeruju kako će Tyson Fury pričekati ishod meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue koji će se održati 20. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, gdje Ukrajinac brani WBA, WBO i IBF naslov prvaka, te potom donijeti odluku.

Odgovori

Back to top button