Boks

I Usyk tvrdi: Lomačenko je pokraden u meču protiv Haneyja

Na dugačkom popisu onih koji smatraju da je Vasilij Lomačenko pokraden u meču protiv Devina Haneya našao se i teškaški prvak Oleksandr Usyk.

Ukrajinac smatra kako je njegov sunarodnjak i dobar prijatelj bio bolji protivnik u boksačkom okršaju koji se 20. svibnja održao u Las Vegasu.

Podsjetimo, Haney je u vrlo tijesnom meču jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Lomačenka i obrani naslov apsolutnog prvaka lake kategorije.

– Moja bodovna kartica je 115-113 u korist Lome – rekao je Oleksandr Usyk i nastavio:

– Siguran sam da je Vasilij Lomačenko pokraden u toj borbi. Suci su krivo bodovali. Oni su utrli put klincu k pobjedi, a nisu cijenili napore dugogodišnjeg prvaka i vrlo vještog boksača Vasilija Lomačenka. Niti jedan sudac nije cijenio njegov napor.

Usyk dobro poznaje Lomačenku, te je objasnio razlog zbog čega se Lomačenko emotivno slomio na kraju meča.

– On je moj brat. Emotivni trenutak kojem smo svi svjedočili nakon borbe, kada smo vidjeli suze na Vasilijevom licu, vjerojatno je došao nakon razgovora sa sinom. Vjerojatno je smatrao da ne može ispuniti očekivanja svog sina da postane apsolutni prvak. Nije slabost kad ratnik poput Vasilija plače. U tome nema ništa loše, to samo pokazuje koliko je jak – rekao je Oleksandr Usyk i podvukao:

– Bilo je teško gledati tako velikog borca, koji je uložio mnogo napora, kako plače nakon što su mu sva tri suca uskratila pobjedu. Bilo je gotovo nemoguće ne stati na Lominu stranu, nakon što je tako veličanstveno boksao protiv Haneya. I naravno, na kraju je morao zaplakati. A možda je u tom trenutku Lomačenko osjetio da više nikada neće dobiti priliku postati apsolutni prvak.

Odgovori

Back to top button