Boks

Humanitarni spektakl BK Torcida 10. lipnja uz proslavu obrane naslova hrvatskog prvaka

Prošle 2022. godine bili su pravo osvježenje, a na kraju i najveće iznenađenje Hrvatske boksačke lige.

Boksači Torcide lani su se prvi put počeli natjecati i osvajati bodove u najbrojnijem boksačkom natjecanju u Hrvatskoj, da bi u premijernom nastupu postali senzacionalni pobjednici i prvaci
Hrvatske boksačke lige.

Povijesnu prvu titulu lani su, u svibnju 2022. godine, spektakularno proslavili pred svojim navijačima
u posljednjem kolu HBL-a na Gripama, a nekoliko dana poslije s peharom prvaka predstavljeni su i
pred punim tribinama na Poljudu kada je Hajduk slavio osvajanje trofeja u Kupu Hrvatske.

Boksači Torcide ove godine više nisu iznenađenje, ili samo hit sezone, nego apsolutni pobjednici nove
sezone Hrvatske boksačke lige.

Dominirali su otpočetka ove sezone i kao pravi prvaci, u šampionskom stilu, iz kola u kolo potvrđivali se kao najbolja boksačka momčad u Hrvatskoj.

Glavni trener BK Torcide Dražen Burić u svakom kolu HBL-a dovodio je najbrojniju ekipu, maksimalno
spremnu i motiviranu, pa ne čudi što su Torcidini boksači u sedam od dosad održanih osam kola
osvajali najveći broj bodova.

Pogotovo su impresivan nastup imali u sedmom kolu Hrvatske boksačke lige u travnju 2023. godine
kada su upisali čak sedam seniorskih pobjeda u osam nastupa i s 22 osvojena boda osigurali nedostižnu prednost.

Uoči posljednjeg, 9. kola Hrvatske boksačke lige, kojem je Boksački klub Torcida domaćin u subotu, 10. lipnja 2023. na Gripama, torcidaši imaju rekordnih 56 bodova više od prvog konkurenta BK Rovinja i osiguranu obranu titule.

Ponovo pripremaju pravi sportski spektakl i proslavu drugog uzastopnog naslova sa svojim navijačima u velikoj dvorani ŠRC Gripe, a ove godine odlučili su i da Torcidina proslava titule ima humanitarni karakter.

Kompletan prihod od ulaznica namijenjen je za potrebe Kliničkog-bolničkog centra Split, pa će svatko
svojim dolaskom na sportski spektakl na Gripama, uz uzbudljive boksačke mečeve na Gripama pružiti konkretnu potporu zdravstvenom sustavu i pacijentima u KBC-u Split.

Za sportski Split to je nastavak lijepe sportske priče ovoga proljeća. Hajduk je proslavio drugo uzastopno osvajanje Kupa Hrvatske, Hajdukovi juniori izborili su kao prvi klub iz Hrvatske igranje u finalu Lige prvaka mladih, vaterpolisti Jadrana osvojili su prvi put povijesnu titulu prvaka Hrvatske, a košarkaši Splita bore se u finalu za prvi naslov prvaka poslije dvadeset godina.

Torcida, koja je srcem i dušom uvijek uz sve splitske klubove i sportaše, njihova najjača potpora i snaga, u ringu je na isti način, srcem i snagom, zajedništvom i međusobnom potporom svih boksača jednih drugima, izborila drugi naslov najboljih u Hrvatskoj u konkurenciji pedeset klubova koji su aktivno osvajali bodove u Hrvatskoj boksačkoj ligi.

Potvrda odličnog i predanog rada u BK Torcidi ispod istočne tribine na Poljudu je i što su na nvogodišnjem Prvenstvu Hrvatske za seniore do 22 godine i juniore nastupili s čak 11 boksača –
mladi reprezentativac Jan Morović ponovo je postao prvak Hrvatske U-22 u teškoj kategoriji do 92 kg,
a torcidaši su osvojili još sedam brončanih odličja!

BK Torcida imala je već i kadetskog prvaka Ivana Mamića, juniorskog prvaka Šimu Čerinu, a i prvakinju
Silviju Pavičić, još prije teškaša Marka Bartulovića…

Predsjednik i glavni trener BK Torcide Dražen Burić, s prvim suradnicima Matom Domazetom, tajnikom Markom Troskotom, Antom Stipetićem, Josipom Perkovićem, Ivanom Dumančićem, Marijom Trogrlićem, uz brojne boksače, a spomenut ćemo samo one koji su neumorno nastupali ove sezone u HBL-u (Ante Ledić, Josip Lovrić, Ivan Vukasović, Mate Skelin, Ivan Rajčić, Duje Burić, Ivan Vrkić, Jan Morović, Duje Čopac, Ivan Videka, juniori Šime Čerina, Ivan Mamić, Josip Tokić, Luka Šabić, Josip Tokić…) zaslužuju sav respekt i čestitke.

BK Torcida u rekordnom je vremenu uz osvojene trofeje i medalje, stvorila niz kvalitetnih boksača i sportaša, uz sve veći broj članova koji redovito treniraju u prostoru ispod istočne tribine Poljuda, a među njima sve je više i djevojaka.

Zato treba vjerovati torcidaši koji priznaju kako su im sparinzi i međusobni ogledi na treninzima često
žešći i naporniji nego mečevi na natjecanjima. A to je pouzdan put da će uskoro iznjedriti još kvalitetnije boksače za reprezentaciju i međunarodnu scenu.

Odgovori

Back to top button