Boks

Hrvatski olimpijski kandidati pripremaju se za najvažniji ispit sezone i turnir u Parizu

Troje naših olimpijskih kandidata: Nikolina Ćaćić (57 kg), Marija Malenica (60 kg) i Luka Plantić (81 kg) do 28. svibnja 2021. borave u talijanskom Europskom boksačkom centru u Assisiju pripremajući se za najvažniji ispit sezone, pa i karijere – olimpijske kvalifikacije u Parizu od 3. do 9. lipnja 2021.

Hrvatski olimpijski trio uz trenere Franju Kristića i Tomislava Bašića provodi završnu fazu priprema za Pariz, a boravak u Assisiju pružio im je mogućnost vrhunskih sparinga za maksimalnu spremu za teške suparnike i okršaje koji ih čekaju između konopaca u Parizu.

U Assisiju uz naše olimpijce trenira čak pet svjetski uglednih reprezentacija: Brazil, Italija, Poljska, Estonija i Kolumbija.

Takva konkurencija omogućava našim kandidatima kvalitetne suparnike na sparinzima, neophodne za završne pripreme za Pariz i možemo im samo poželjeti da uz puno znoja i rada dočekaju odlazak 1. lipnja u parišku prijestolnicu na turnir koji im otvara put prema Tokiju i olimpijskim snovima.

Četvrti naš olimpijski as, superteškaš Marko Milun (+91 kg) na sparinge je s Alenom Babićem odlazio u BK Torcidu Split gdje su vježbali s Petrom Milasom, a to će s trenerom Leonardom Pijetrajem vjerojatno ponoviti i u nastupajućem tjednu uoči putovanja u Pariz.

Odgovori

Back to top button