Boks

Hrvatski natjecatelji imali težak dan na Bocskai memorijalu u Debrecenu

Gabrijel Debanić (75 kg) pobijedio je Belgijca Berkoauta Ousammea u prvom kolu na najjačem europskom turniru, tradicionalnom 67. Bocskai memorijalu u Debrecenu kojim se otvara puna natjecateljska sezona, piše na službenoj stranici HBS-a.

Gabrijel je već u prvoj rundi plasirao seriju za brojanje, a dočekao je Belgijca i u trećoj rundi za drugo brojanje!

Debanić je uvjerljivo bio bolji u 1. rundi sa 5:0, no u drugoj je belgijski boksač krenuo bespoštedno u napad, naš mladi reprezentativac zadržavao ga je i uzvraćao u pravi trenutak, no suci su dali 5:0 Belgijcu, a u trećoj je Debanić zabio više konkretnih udaraca, uz brojanje, i pobijediti sa 4:1.

Gabrijel Debanić (BK Leona Zagreb) tek je ove godine prošao u seniore, a u mlađim seniorima dvaput je bio nadomak medalje na Europskom prvenstvu!

Gabrijel je i jedini ostvario pobjedu od naših predstavnika prvog dana borbi u Debrecenu i plasirao se u četvrtfinale srednje kategorije do 75 kg (četvrtak, 9. veljače 2023.)

Od sedmero hrvatskih reprezentativaca šestero je zaustavljeno u prvim borbama. Takav dan, poslije čudesnog vikenda naših boksača i devet pobjeda u deset mečeva u Maroku, Švedskoj i Njemačkoj, u Mađarskoj smo u jednom danu upisali šest poraza u sedam nastupa. Ždrijeb nije bio naklonjen našim boksačicama i boksačima, naišli su na teške prepreke već prvog dana mečeva.

MARKO MILUN (+92 kg) protiv Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija vodio je tešku, iscrpljujuću borbu s puno klinčeva i sudara, a na kraju suci su presudili 4:0 za Ukrajinca!

Zapravo je presudila javna opomena Milunu u finišu treće runde, premda je sudac prije toga bezbroj puta opomenuo i agresivnog Ukrajinca za držanje i nasrtaje glavom, no javnu opomenu pokazao je samo našem boksaču! U najmanju ruku trebao je obojici!

Milun tako neće ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je u Debrecenu osvojio brončanu medalju, kao ni lani brončana Nikolina Ćaćić.

NIKOLINA ĆAĆIĆ (54 kg), naša olimpijka i doprvakinja Europe U-22, zaustavljena je protiv Argentinke Micaele Robles podijeljenom odlukom sudaca 3:2!

U izjednačenom meču sve tri runde završile su podijeljenim odlukama sudaca, Nikolina je dobila treću rundu 3:2, no to nije bilo dovoljno za preokret i pobjedu nad upornom i borbenom Aegnetinkom.

DAMIR PLANTIĆ (80 kg) u potpuno otvorenom meču izgubio je također podijeljenom tijesnom odlukom sudaca 3:2 protiv čvrstog Uzbekistanca Rakhmatulla Boymatova.

PATRIK LICUL (60 kg) izgubio je podijeljenom odlukom 4:1 protiv Švicarca Seifeddina Letaifa.

Naravno, željeli bismo da su podijeljene odluke otišle na našu stranu.

Nije bilo sreće, čestitke našim boksačima na borbenosti i srčanosti s kojima su se svi borili za pobjede!

PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ (71 kg) izgubio je jednoglasnom odlukom protiv kvalitetnog Ukrajinca Maksyma Molodana. Mladi Zadranin uspješno se branio od opasnih serija brzog Ukrajinca, no više od toga nije mogao.

DEA BOLANČA (57 kg) borila se maksimalno protiv favorizirane mlade Engleskinje Olivije Holmes, brončane s Europskog prvenstva U-22, pružila sve što može u ovom trenutku no nije izbjegla poraz jednoglasnom odlukom sudaca.

U srijedu, 8. veljače 2023. na Bocskai memorijalu nastupaju Deni Alagić, Marin Jelačić i Marko Pratljačić.

Odgovori

Back to top button