Boks

Hrvatski i talijanski boksači od ponedjeljka treniraju u BK Torcida, a za kraj slijedi spektakl u Solinu

U ponedjeljak u Splitu počinju zajedničke pripreme muških seniorskih reprezentacija Hrvatske i Italije, piše na službenoj stranici HBS-a.

Talijanske boksače u Split dovodi legenda svjetskog boksa Roberto Cammarelle (42) u ulozi direktora nacionalnih selekcija i ambasadora talijanskog boksa.

Cammarelle je olimpijski i dvostruki svjetski prvak, s ukupno tri olimpijske medalje, četiri na svjetskim i tri na europskim prvenstvima, a za vrijeme boravka u Splitu održat će predavanje na Kineziološkom fakultetu (petak, 21. listopada u 11.00 sati).

Isti dan, u petak 21. listopada 2022. u 18.00 sati Roberto Cammarelle bit će i na Poljudu na najvećem hrvatskom nogometnom derbiju Hajduk – Dinamo i uoči dolaska ponosno je najavio da će svim srcem navijati za splitske bile!

Premda je u Italiji navijač Juventusa, do petka će se i te kako zagrijati za Hajduk jer talijanska reprezentacija pripremat će se u dvorani BK Torcide na Poljudu! Predviđeni su svakodnevni treninzi u Boksačkom klubu Torcidi (aktualnim ekipnim prvacima u Hrvatskoj boksačkoj ligi) dvaput dnevno (jutarnji u 10.30 sati i večernji od 19.00 sati).

Zajedničke pripreme hrvatskih i talijanskih seniora završit će reprezentativnim susretom Hrvatska – Italija u subotu, 22. listopada 2022. u 20.00 sati u Solinu, u gradskoj dvorani Bilankuši, uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji.

Uoči spektakla najboljih boksača Hrvatske i Italije, na kojem se očekuju brojni ugledni gosti i uzvanici, u subotu, 22. listopada 2022. u solinskoj dvorani Bilankuši održat će se i treće kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u organizaciji BK Salone.

Talijani su za pripreme u Splitu poslali sljedeći popis reprezentacije:

do 60 kg Giuseppe Canonico

do 60 kg Danilo Mosconi

do 64 kg Paolo Di Lernia

do 67 kg Yoel Angeloni

do 71 kg Manuel Lombardi

do 75 kg Remo Salvati

do 80 kg Gerlando Tumminiello

do 86 kg Jesus Acosta

do 92 kg Mattia Facchini

92+ kg Diego Lenzi

Treneri i vodstvo: Carmine Cirillo, Michele Cirillo, Roberto Cammarelle.

Izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Kristijan Hodak odredio je za pripreme u Splitu sljedeće boksače:

60 kg: Patrik Licul (BK Pula)

63.5 kg: Filip Poturović (Nova Gradiška)
Ivan Božac (Pula)

67 kg: Marin Jelačić (Pauk Split)
Deni Alagić (Metalac Zagreb)

71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar)
Marijan Vujević (Grom Split)

75 kg: Noa Ježek (Titan Gym Zagreb)
Petar Pavčec (Nokaut Zagreb)

80 kg: Antonio Grabić (Leonardo Zagreb)

86 kg: Marko Ramljak (Rijeka)
Matej Uremović (Rijeka)
Vito Košar (Rovinj)

92 kg: Marko Čalić (Pula)
Ivica Bertić (Rovinj)
Marko Bartulović (Leonardo Zagreb)

+92 kg: Marko Milun (Leonardo Zagreb)

Treneri: Dorian Čalić, Leonard Pijetraj, Tomislav Bašić i Kristijan Hodak.

Talijanska reprezentacija gostovala je u Splitu u ožujku 2021. godine kada je Hrvatska u reprezentativnom meču na Gripama senzacionalno pobijedila sa 12:4, a meč je zbog pandemijskih uvjeta morao biti održan bez prisustva publike.

Ovaj puta tribine solinske dvorana Bilankuša sigurno će biti ispunjene do posljednjeg mjesta, kako i dolikuje sudaru Hrvatske s jednom od vodećih boksačkih velesila u svijetu!

Odgovori

Back to top button