Boks

Hrvatski boksači završili petodnevne pripreme u talijanskom centru u Asizu

Hrvatska seniorska reprezentacija završila je petodnevne pripreme i sparinge u Nacionalnom boksačkom centru u Asizu (Italija) od 23. do 28. siječnja 2023. godine, piše na službenoj stranici HBS-a.

Pod vodstvom izbornika seniora Kristijana Hodaka, trenera Pere Veočića i Danijela Vekića ovoga tjedna u Asizu trenirali su:

63,5 kg: Marin Jelačić (Pauk Split)
67 kg: Deni Alagić (Metalac Zagreb)
71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar)
75 kg: Gabrijel Debanić (Leona Zagreb)
80 kg: Gabrijel Veočić (Brod Slavonski Brod)
86 kg: Marko Ramljak (Rijeka)
92 kg: Marko Pratljačić (Osijek)
+92 kg: Marko Milun (Leonardo Zagreb)

Naši reprezentativci u pet dana priprema u glavnom talijanskom boksačkom središtu odradili su četiri kruga intenzivnih sparinga s vrlo kvalitetnim suparnicima iz reprezentacija Italije, Velike Britanije, Finske i Slovenije.

U ringu su se ogledali s vrhunskim borcima kao što su Talijan Abbes Mouhiidini, doprvak svijeta u teškoj kategoriji, pa talijanski reprezentativci Di Lernia, Caruso, Commey, Škot Hickey, Englez Tyres, itd…

Hrvatskim boksačima sparinzi sa suparnicima europske kvalitete bili su odlična provjera za skore jake međunarodne i domaće ispite – početkom veljače Golden Belt turnir iz IBA-ine svjetske serije u Marakešu (Maroko) na kojem će nastupiti Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić, jedan od najkvalitetnijih europskih turnira Istvan Bocskai u Debrecenu od 6. do 12. veljače 2023., te Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 23. do 26. veljače 2023. godine.

Glavni događaji sezone su Svjetsko seniorsko prvenstvo u svibnju u Uzbekistanu, te Europske igre u Krakowu (Poljska) u lipnju koje će za boksače i boksačice biti kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Izbornik Kristijan Hodak ocijenio je sparinge odrađene u Asizu:

– Na prvom mjestu moramo zahvaliti na podršci Hrvatskom boksačkom savezu koji nam je omogućio sparinge na najvišoj razini s vrhunskim reprezentativcima Italije i Velike Britanije. To su nam bili najbolji testovi i pojedinačna provjera stanja uoči važnih natjecanja na kojima će se naši boksači boriti za mjesta na Svjetskom prvenstvu i na olimpijskim kvalifikacijama na Europskim igrama. Dečki su odlično odradili po četiri sparinga. Znamo za vrhunsku kvalitetu jednog Gabrijela Veočića, a i svi ostali borili su se maksimalno sa suparnicima međunarodne klase. Nisu bili u podređenom položaju, naprotiv, u nekim rundama bili su i više nego ravnopravni. Posebno su nas ugodno iznenadili teškaš Marko Pratljačić s doprvakom svijeta Mouhiidinijem ili mladi Gabrijel Debanić koji je tek ušao u seniorsku kategoriju i nosio se s iskusnijim reprezentativcima – rekao je izbornik Kristijan Hodak.

Hodak je posebno napomenuo da su naši boksači ostavili sjajan dojam i na trenere drugih reprezentacija.

– Pozvali su nas na pripreme u travnju uoči Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu na kojima će tada u Asizu biti i najbolje reprezentacije Italije i Velike Britanije. Potrebne su nam provjere na najvišoj razini, to je jedini ispravan put za napredak i stjecanje iskustva za međunarodnu scenu, a naravno, o tome će odlučiti Hrvatski boksački savez koji nas odlično prati u svim akcijama. Zadovoljni smo što i u četiri dana intenzivnih sparinga nije bilo nikakvih problema s ozljedama, pa će boksači u najboljem stanju ući u natjecateljski dio sezone – zaključio je izbornik Hodak.

Prvi ispiti već sljedećeg tjedna čekaju dvojicu naših najuspješnijih boksača u prošloj godini, europskog prvaka U-22 Gabrijela Veočića i osvajača svjetske studentske bronce Luku Pratljačića (na pripremama i sparinzima u Njemačkom nacionalnom centru u Hamburgu) u najjačoj svjetskoj konkurenciji na IBA-inom Golden Belt turniru u Marakešu (Maroko).

Odgovori

Back to top button