Boks

Hrvatski boksači vratili se s EP-a u Erevanu. Lovro Pavčec: Tek ću ostvariti najveće rezultate!

U četvrtak se iz Armenije u Zagreb vratila hrvatska reprezentacija mlađih seniora koju je na Europskom prvenstvu vodio izbornik Yousef Hasan, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska je postigla dosad najveći uspjeh na europskim mlađeseniorskim prvenstvima – ZLATO Mariele Šteko (63 kg) i SREBRO Lovre Pavčeca (+92 kg)!

U Zagreb su se uz doprvaka Europe Lovru Pavčeca i izbornika Yousefa Hasana vratili Leon Maloić, Luka Tolj i Luka Bukvić koje su jedva dočekali roditelji i članovi obitelji.

Prvakinja Europe, zlatna MARIELA ŠTEKO i otac i trener MLADEN ŠTEKO iz Erevana su se vratili izravno u München.

Puljani Anthony Mirković i Luigi Šalov napustili su Erevan ranije zbog Anthonyjevih zdravstvenih problema.

Mlade hrvatske reprezentativce uz novinare i TV-ekipe dočekala je glavna tajnica Hrvatskog boksačkog saveza Nikolina Jurić, a na dočeku doprvaka Europe Lovre bio je i stariji brat, reprezentativac Petar Pavčec.

Nakon naporna dva tjedna Europsko prvenstvo za Hrvatsku je završeno na veličanstven način s dva finala i zlatom i srebrom, a svi naši boksači borili su se maksimalno i pokazali da se mogu nositi s najboljima u Europi, jer ispali su od kasnijih osvajača medalja na EP-u u Erevanu!

S reprezentacijom se vratio i naš međunarodni sudac Ivan Votuc iz Koprivnice koji je dijelio pravdu najboljim europskim mlađim seniorima.

Umoran, ali zadovoljan postignutim je i izbornik YOUSEF HASAN:

– Ponosan sam na dečke i hrvatsku reprezentaciju, s medaljama i postignutim rezultatima uvrstili smo se u vrh, među sedam najboljih između 30 reprezentacija na EP-u u Erevanu. Možda ću tek za koji dan biti svjestan što je Lovro učinio s novim osvojenim odličjem, a sad sam još pod dojmom da smo mogli i trebali pobijediti u finalu.

Doprvak Europe LOVRO PAVČEC (17) zaokružio je karijeru u mlađim kategorijama s trećom europskom medaljom nakon kadetskog srebra i juniorske bronce.

Za srebro u Erevanu boksao je tri krajnje teška i riskantna meča, devet dramatičnih rundi protiv najopasnijih superteškaša iz Rumunjske, domaće Armenije i Rusije.

Lovro je rekao ponosno pokazujući srebro iz Erevana:

– Imao sam osjećaj da mogu dobiti i Rusa u finalu, pogotovo kad sam ga uzdrmao i rušio u drugoj rundi. Finale je moglo drukčije završiti, ali nakon svega moram biti zadovoljan s trećom europskom medaljom. To je tek priprema za prave rezultate koje želim postići u boksu!

Ne sumnjamo da ćemo i dalje biti ponosni na naše uzorne mlade boksačice i boksače.

Već 2024. godine Hrvatska će biti i domaćin Europskog i Svjetskog prvenstva mlađih seniora!

Odgovori

Back to top button