Boks

Hrvatski boksači na turniru Beogradski pobjednik

Hrvatska će imati vrlo jako postavu na uglednom međunarodnom EUBC turniru Beogradski pobjednik koji se od 22. do 28. travnja održava u glavnom gradu Srbije, u obnovljenoj sportskoj dvorani Rakovica, piše na službenoj stranici HBS-a.

U Beogradu su već od prošlog tjedna pod vodstvom izbornika Ante Matasa i trenera Franje Kristića na pripremama naše najbolje boksačice: olimpijske kandidatkinje Marija Malenica (60 kg, Pit Bull Split) i Nikolina Ćaćić (57 kg, Omega Zagreb), te Dea Bolanča (57 kg, Pit Bull Split) i Sara Kos (64 kg, Petar Zrinski Zagreb).

Nastup u Beogradu u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji bit će praktički glavni test našim olimpijskim kandidatkinjama za lipanjske kvalifikacije u Parizu.

Razgovor s Marijom Malenicom i Nikolinom Ćaćić za CroRing pogledajte OVDJE.

Beogradski pobjednik bit će najvažniji test za Pariz i olimpijskom kandidatu Marku Milunu (+91 kg, Leonardo).

Uz najboljeg hrvatskog superteškaša nastupit će državni prvaci Filip Kolar (69 kg, Čakovec) i Gabrijel Veočić (75 kg, Brod), te Nikoleta Grdović (81 kg, Zadar) i Kristijan Duje Gaćina (91 kg, Gladijator).

Četvrti hrvatski olimpijski kandidat Luka Plantić (81 kg, Salona) odradio je dvotjedne pripreme u Ukrajini i s trenerom Tomislavom Bašićem priprema se uz kvalitetne sparing partnere u Solinu.

Boksačkom savezu Srbije ovogodišnji je turnir generalna proba za Svjetsko prvenstvo u Beogradu od 25. listopada do 6. studenoga 2021.

Odgovori

Back to top button