Boks

Hrvatska kadetska reprezentacija u četvrtak starta na Europskom prvenstvu u Mariboru

Hrvatski kadetski reprezentativci danas kreću u borbu na Europskog prvenstvu koje se do 26. kolovoza održava Mariboru, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska reprezentacija od deset kadeta i pet kadetkinja, pod vodstvom muškog i ženskog izbornika Gorana Ivezića i Roberta Herića, te trenera Mladena Šteke (trebao bi se priključiti i Niko Marketin), u Maribor je doputovala 15. kolovoza i smjestila se s ostalim reprezentacijama u hotelu u idiličnom, šumovitom okružju na vrhu Pohorja.

Svečano otvaranje i prvi mečevi na Europskom kadetskom prvenstvu na rasporedu su u četvrtak, 17. kolovoza u Sportskoj dvorani Leona Štuklja u Mariboru.

Prijavljeno je ukupno 385 sportaša (261 boksača i 124 boksačice) u 16 muških i 13 ženskih težinskih kategorija iz 30 europskih zemalja.

Za Hrvatsku će na Europskom kadetskom prvenstvu nastupiti:

KADETI

 1. Karlo Knežević (Sv. Krševan Zadar) 42kg
 2. Mihael Bulatović (Radnički SB) 44kg
 3. Karlo Krunić (Radnički SB) 46kg
 4. Leon Peić (Mladost Osijek) 48kg
 5. Luka Božurić (Rekord Zagreb) 52kg
 6. Mimi Čerim Hoxhay (Gladijator Zagreb) 54kg
 7. Ino Melada (Sv. Krševan Zadar) 57kg
 8. Niko Vuković (Osijek) 60kg
 9. Jan Mikulić (Radnički SB) 63kg
 10. Luka Glučina (Dardona Drvenik) 66kg

KADETKINJE

 1. Ema Anđela Žaja (Pit Bull Split) 44kg
 2. Valeria Šteko (Petar Zrinski Zagreb) 57kg
 3. Tia Zadravec (Čakovec) 60kg
 4. Lana Skupnjak (Thor Bartolovec) 64kg
 5. Lorena Horvat (Thor Bartolovec) 70kg

Hrvatsku će predstavljati i iskusni međunarodni sudac Zvonko Maloseja iz Zagreba.

Na lanjskom Europskom kadetskom prvenstvu 2022. u Erzurumu (Turska) Hrvatska je osvojila tri medalje – Lorena Horvat zlato (najmlađa europska prvakinja), te Valeria Šteko i Agata Štajcer (bronce).

Lorena Horvat u Mariboru će braniti europsku titulu, a na najviše postolje juriša i brončana Valeria Šteko.

Na dosadašnjim europskim prvenstvima mlađih kategorija u 2023. godini, Hrvatska je dosad osvojila četiri medalje – Mariela Šteko (zlato) i Lovro Pavčec (srebro) na EP-u za mlađe seniore, te Matija Berend i Gabriela Vencl (bronce) na juniorskom Europskom prvenstvu.

Dvostruka europska prvakinja Mariela Šteko (juniorska i u mlađim seniorkama) ispratila je mlađu sestru Valeriju s ostalim reprezentativcima iz Zagreba, a Hrvatska s pravom očekuje da će imati svoje najmlađe boksačice i boksače (13 i 14 godina) u europskoj konkurenciji u borbama za odličja i na tronu na kadetskom EP-u u Mariboru.

Odgovori

Back to top button