Boks

Hrvatska boksačka reprezentacija izgubila, ali ostavila dobar dojam u meču protiv Danske

Pomlađena reprezentacija Hrvatske gostovala je u Danskoj i pružila odlične, dinamične mečeve u visokom ritmu protiv snažne reprezentacije Danske u međudržavnom meču u danskom Ryomgardu, piše na službenom portalu HBS-a.

Za pomlađeni sustav Hrvatske vrijedne pobjede protiv respektabilne danske selekcije, s domaćim reprezentativcima koji nastupaju uspješno na europskim prvenstvima i turnirima, ostvarili su gromoviti Splićanin Petar Leskur (do 80 kg) i mlađi senior Fabijan Tomkić (71 kg) koji se nedavno borio na Svjetskom prvenstvu ml. seniora u Španjolskoj!

Petar Leskur, član splitskog BK Groma, ove godine sudionik Europskog prvenstva U-22 u Poreču, suvereno je, jednoglasnom odlukom u poluteškoj kategoriji svladao domaćeg reprezentativca s iskustvom i rezultatima s najvećih natjecanja, Bjarnea Newbyja.

Fabijan Tomkić iz BK Nokauta potvrdio je odličnu formu novim uspjehom protiv Danca Victora Hovelinga. Uvjerljiva pobjeda osigurala mu je također jednoglasnu odluku 5:0.

Vrlo blizu pobjedama bile su naše djevojke Dea Bolanča (Pit Bull Split) i Sara Luzar Smajić (BK Lokomotiva) protiv kojih su suci bodovali tijesnim podijeljenim odlukama 3:2 u korist domaćih boksačica, premda su oba ženska meča nakon izjednačenih borbi mogli otići na našu stranu!

U sjajnom ambijentu i ispunjenoj dvorani Danci su se pobrinuli organizirati pravi spektakl u rangu najvećih priredbi, a Hrvatsku su srčano i dostojno na najbolji način predstavljali i Marko Ramljak (Rijeka) koji je također izgubio podijeljenom odlukom sudaca 3:2, te Nikola Horvat (Leonardo Zagreb), Puljani Patrik Licul i Ivan Božac, te Splićanin Marijan Vujević (BK Grom)! Svi su se borili praktički na maksimumu svojih mogućnosti koliko mogu pružiti protiv kvalitetnijih suparnika u dresu Danske.

Ukupni dojam koji su ostavili naši mladi reprezentativci, od sportskog ponašanja i kvalitete u ringu, više je nego pozitivan i predstavili su hrvatski boks u Danskoj u najpozitivnijem svjetlu.

Na vrlo korisnom gostovanju i ugodnom domaćinstvu Danaca u Ryomgardu, mlade hrvatske boksačice i boksače vodili su izbornik seniora Kristijan Hodak, trener Dorian Čalić i team menadžerica Nikolina Jurić.

REZULTATI DANSKA – HRVATSKA 14:4

71 kg (ml. seniori): Victor Hoveling – Fabijan Tomkić 0-2 (0:5)

57 kg: Imad El Amhmad – Nikola Horvat 2-0 (prekid 2. runda)

60 kg: Eias Idrissi – Patrik Licul 2-0 (5:0)

63,5 kg: Erik Lundgaard Jensen – Ivan Božac 2-0 (5:0)

71 kg: Nikolai Terteryan – Marijan Vujević 2-0 (5:0)

80 kg: Bjarne Newby – Petar Leskur 0-2 (0:5)

86 kg: Daniel Nkole – Marko Ramljak 2-0 (3:2)

57 kg: Melissa Mortensen – Dea Bolanča 2-0 (3:2)

60 kg: Luna Andrup – Sara Luzar Smajić 2-0 (3:2).

Odgovori

Back to top button