Boks

Hrgovićev trener ljutit na suca: Skoro je uništio borbu

Neporaženi hrvatski teškaš Filip Hrgović nastavio je svoj pobjednički niz. Hrga je na priredbi u Londonu prekidom u 12. rundi pobijedio Australca Demseyja McKeana.

Naš je najbolji boksač dominirao gotovo cijelom borbom i sjajnom taktikom gradio put do trijumfa.

Nekoliko puta je sjajno uzdrmao protivnika koji je spas tražio u klinču, a to je kod suca uglavnom prolazilo.

U posljednjoj rundi Australac je ponovno osjetio Filipove udarce.

Hrgović je nekoliko puta dobro pogodio McKeana koji je počeo teturati po ringu, te je sudac prekinuo meč.

Tridesetjednogodišnji Zagrepčanin tako je stigao do svoje 16. pobjede u karijeri i 13. koju je izborio nokautom.

– Nakon četvrte runde tražili smo od Filipa da pokuša završiti meč, bilo je prilika – rekao je Hrgovićev trener Yousef Hasan za RTL, pa dodao:

– Australac stanuje u Londonu, ima poštovanje od sudaca i publike. Sudac je skoro uništio borbu, Australac je stalno držao konop, to je veliki prekršaj u boksu. Sudac ga je puštao. Navijači su vikali da je ovo hrvanje. Na kraju se umorio i nije mogao izdržati.

Nakon što je protiv Zhileija Zhanga odboksao svih 12 rundi, a i ova je otišla u posljednju, trener Hasan je potvrdio kako je Hrgović u odličnoj formi i spreman za najveće izazove.

– Vidjeli smo da Filip ponovno može boksati 12 rundi. Pitao sam ga u svlačionici je li se može boriti još nekoliko rundi, a on je odgovorio da može. Tražili smo nokaut, nama ne igra drugo nego prekid. Ako ga ne završiš, ostavljaš nezadovoljstvo kod drugih koji te gledaju – istaknuo je Yousef Hasan i podvukao:

– Hrgović mora ići na svjetski naslov, to će i protivnici gledati. Idući meč je protiv Usyka bude li pobijedio Duboiosa. Usyk je sigurno gledao ovu borbu, dobro što ga je nokautirao.

Odgovori

Back to top button