Boks

Hrgovićev trener ističe kako bi Filip imao šanse u potencijalnom meču protiv Usyka ili Joshue

Filip Hrgović u subotu boksa protiv Kineza Zhileija Zhanga u eliminator meču za naslov IBF-ova prvaka.

Oni će se obračunati u sunaslovnoj borbi boksačkog spektakla u Džedi koji predvodi okršaj između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

Hrvatski prvak se početkom godine razišao s Pedrom Diazom, te je nastavio suradnju s novim trenerom Ronniejem Shieldsom koji je radio s Mikeom Tysonom, Evanderom Holyfieldom…

– Trenirao sam sjajne boksače, a Filip je s njima u vrhu. Dobar je borac i zna što treba raditi u ringu. Kada mu nešto pokažem brzo sve polovi. Može postati vrhunski borac – kaže Ronnie Shields i dodaje:

– Iza njega je teško razdoblje, jer se trebao priviknuti da je izgubio oca. Za njega je to bilo vrlo bolno, jer su bili vrlo bliski. Otac je želio da Filip osvoji naslov svjetskog prvaka teške kategorije. A to je i Filipov cilj. Ne radi to samo zbog sebe nego i za svoju obitelj.

Trener se dotaknuo i potencijalnog Filipovog protivnika, bude li to Usyk ili Joshua.

– Može pobijediti svakoga tko s njime uđe u ring. Ne znam tko će biti bolji u glavnoj borbi, ali mislim da bi Filip imao dobre šanse protiv obojice – podvukao je Ronnie Shields.

Hrgović je odradio posljednje pripreme za meč, a na društvenim mrežama je objavio fotografije u društvu s legendarnim Evanderom Holyfieldom.

Odgovori

Back to top button