Boks

Hrgovićev menadžer otkrio mogući rasplet za status prvog izazivača IBF-ova prvaka

Nakon jedne dobre vijesti – da će se ipak još jednom boriti do kraja godine i to u Las Vegasu – za Filipa Hrgovića stigla je i prividno loša vijest.

Naime, organizacija IBF odlučila je da će se za status obveznog izazivača svjetskog prvaka Usika boriti Charles Martin i Luis Ortiz.

Charles Martin već nas je odbio A takva odluka potaknula je razmišljanja da su IBF-ovi čelnici izgubili strpljenje vezano uz Hrgovićeve promotore (Sauerland Promotions) koji nikako nisu uspijevali dogovoriti Hrvatov eliminacijski meč za status šampionova prvog izazivača, piše Večernji list.

No, da je ovo i dalje povoljna situacija za Hrgovića uvjerava njegov menadžer Željko Karajica, vrlo ozbiljan poslovni čovjek s adresom u Münchenu.

– Ovo između Martina i Ortiza bit će, neka vrsta, polufinalne eliminacijske borbe za status prvog izazivača IBF-ova prvaka i pobjednik će imati obvezu boriti se s Filipom što ćemo početi dogovarati već nakon njihove borbe – izjavio je Željko Karajica za Večernji listi te dodao:

– Ako pak pobjednik ne bude voljan sučeliti se s našim borcem, mi ćemo ponovo proći rang-listom, a već dvaput smo ju prošli nudeći borbu s Hrgovićem pri čemu nas je taj isti Charles Martin već odbio. No, za to imamo već dogovorenu i drugu opciju i taj “eliminator fight” mogao bi se dogoditi krajem ožujka.

Hrgovićev 14. profesionalni nastup dogodit će se na priredbi promotorske kuće Matchroom, partnerske kuće u priči oko obećavajućeg hrvatskog teškaša čija se suradnja najčešće očituje uglavnom u nuđenju mjesta na popisu borbi na njihovim “eventima”.

A ta ista kuća stoji iza drugog hrvatskog teškaša Alena Babića kojem je iz Mexico Cityja stigla vrlo ohrabrujuća vijest.

Naime, na najnovijoj rang-listi organizacije WBC Babić je treći u novoformiranoj kategoriji “bridger” koja ima zadaću premostiti preveliku težinsku razliku između lakoteške i teške.

I zato daje prigodu takozvanim lakim teškašima u rasponu između 91 i 102 kilograma.

– Babić trebao imati pokoji kvalitetan meč s borcima koji su u toj kategoriji među 10 prvih na svijetu kako bi potvrdio svoju kvalitetu. U novoj kategoriji rang-lista će se sigurno korigirati za kvalitetnim borcima iz lakoteške ili s teškašima koji su prelagani za tešku kategoriju kao što je Petar Milas koji je 21. u “bridgeru” – kaže Harry Gorian, čelni čovjek Hrvatskog saveza profesionalnih boksačkih sportova, koji ovih dana boravi na konvenciji WBC-a u Mexico Cityju.

Odgovori

Back to top button