Boks

Hrgović ostao i bez meča protiv Ruiza? Nudi se rješenje koje nije po IBF-ovim pravilima

Prije nekoliko tjedana IBF je naredio da se najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović bori protiv Andyja Ruiza Jr.-a za privremeni pojas prvaka teške kategorije. No pregovori su za zapeli.

Kako prenosi portal BoxingScene, njihovi promotori i menadžeri nisu se uspjeli dogovoriti oko honorara.

‘IBF je 11. siječnja 2023. naredio da Filip Hrgović i Andy Ruiz počnu pregovore za borbu za privremenog prvaka teške kategorije’, napisao je u dopisu IBF-ov predsjednik Daryl People i dodao:

‘Do 13. veljače nije postignut dogovor, a Nisse Sauerland, koji zastupa Filipa Hrgovića, tražio je instantnu dražbu honorara’.

Zainteresirani trebaju dostaviti svoje ponude 15 minuta nakon saslušanja koje će se održati 28. veljače u 18 sati, a kotizacija je pet tisuća dolara.

Pobjednik dražbe također mora uplatiti deset posto depozita od ukupnog iznosa, te još deset posto u pet dana.

No i tu se javlja problem. Naime, u IBF 16.B klauzuli koja se tiče natjecatelja za privremeni pojas piše ‘ako se borba za privremenog prvaka ne može dogovoriti, nikakva dražba honorara se ne može održati.

Natjecatelji se moraju dogovoriti oko uvjeta borbe. Pobjednik borbe za privremeni pojas postaje obavezni izazivač trenutačnom prvaku’.

Izgleda kako je našem Filipu propao i meč protiv Ruiza. Lani je IBF naredio meč Hrgović – Usyk, a kasnije su tu naredbu povukli kako bi Ukrajinac mogao dogovoriti meč za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja.

Odgovori

Back to top button