Boks

Hrgović: Nakon Duboisa razbit ću Joshuu na Wembleyju, isto što je Hrvatska učinila Engleskoj

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović bori se 1. lipnja u Rijadu na priredbi Matchroom protiv Queensberryja: ‘5 na 5’ protiv Britanca Daniela Duboisa.

Njih dvojica mogli bi se boriti za IBF-ov naslov svjetskog prvaka koji bi trebao ostati upražnjen nakon što naslov bude upražnjen.

Naime, Tyson Fury i Oleksandr Usyk boksaju 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula i budu li dogovorili revanš iz IBF su poručili kako će pobjednik ostati bez pojasa.

Dobro upućeni američki novinar Dan Rafael nedavno je istaknuo kako će se pobjednik meča između Hrgovića i Duboisa boriti protiv sljedećeg prvog izazivača – Anthonyja Joshue.

Hrgović je u intervjuu za The Stomping Ground naglasio kako je sretan što ponovo surađuje s Eddiejem Hearnom, te je zahvalan njegovu timu iz Matchrooma.

Hrvatski borac tvrdi kako mu odgovara Duboisov stil, te smatra da je bolji borac od Britanca.

– Dubois je solidan borac, ali nije sjajan. Nema odličan mentalitet ni karakter, predao se protiv Joea Joycea i Usyka, to nije dobra odlika borca. Ima dobre osnovne vještine i tehniku, no mislim da nije veliki borac, samo osrednji. Možda je ‘medium well’, kao odrezak s malo krvi, a ja sam ‘well done’ – kazao je Filip Hrgović, te vjeruje kako će to biti borba za IBF-ov pojas:

– Vidjet ćemo nakon tog meča, no naš bi dvoboj trebao biti meč za upražnjen naslov.

Iznio je i svoje mišljenje o potencijalnoj borbi protiv Anthonyja Joshu u rujnu u Londonu.

– To mi je velika motivacija. Čujem da je takav plan, pobjednik naše borbe našao bi se u odličnoj situaciji i vjerojatno se borio s Joshuom u rujnu na Wembleyju. A to ću biti ja, to je sudbina. Dubois je imao priliku. Borio se za naslov i izgubio, sada dolazi moje vrijeme. Pobijedit ću i onda idem na Wembley pobijediti Joshuu – naglasio je Filip Hrgović i prisnažio:

– Kao što je, ako se sjećate, hrvatska nogometna reprezentacija stigla u London i razbila Englesku, tada (kvalifikacije za EP 2007. godine (3:2), Englezi ostali bez EP-a, op. a.) i u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tako ću razbiti i Joshuu, te postati legenda.

Odgovori

Back to top button