Boks

Hrgović najavio borbu protiv Crnogorca, a meč s Youtuberom ga ne zanima: Ne želim biti klaun

Dugo je Filip Hrgović (12-0, 10 KO) čekao na svoju borbu i napokon je dočekao. Najbolji hrvatski boksač se 10. rujna na priredbi u Klagenfurtu bori protiv crnogorskog teškaša Marka Radonjića.

Hrgović je u intervjuu za Favbet komentirao svog sljedećeg protivnika koji je svaku od dosadašnje 22 profesionalne borbe dobio nokautom.

– Ova godina nije bila bajna, ne ponovila se, bilo je puno komplikacija oko dogovaranje te borbe, to se prolongira još od trećeg mjeseca, stvarno sam sretan što je konačno dogovorena i što smo našli protivnika i što se vraćam u akciju – kazao je Filip Hrgović, te se osvrnuo na svog sljedećeg protivnika:

– Protivnik je dobar, ima dobru profesionalnu karijeru iza sebe, dobar profesionalni omjer i svakako nije za podcijeniti. Mislim da je dobar protivnik za ovu fazu karijere i za ovako dugu stanku od skoro godinu dana.

Hrvatski boksač je otkrio je na što mora najviše paziti u okršaju protiv Crnogorca.

– On je kontraš, uvijek je nezgodno boksati s njima, nema ih mnogo. Moram se paziti njegove lijeve, zadnje ruke. Mislim da sam kvalitetniji borac i da moram pružiti svoj najbolji boks i ne bi trebalo biti problema, ali protivnik svakako nije za podcijeniti – dodao je Hrgović.

Osvrnuo se i na borbu između Youtubera Jakea Paula i bivšeg UFC-ova prvaka Tyrona Woodleyja. Njihov meč će se održati 29. kolovoza u Clevelandu. Filip je dodao kako nije on dijelio dvoranu s Woodleyjem, nego je Tyron dijelio dvoranu s njim, jer boksačka je dvorana njegov teren.

– Ne pratim baš te celebrity okršaje, više me zanima pravi boks. Dobro je to za boks i da se o njemu priča. Dobro je da ljudi žele boksati, ali ne zanima me to previše – istaknuo je Hrgović, te dao svoju prognozu:

– Mislim da je Woodley svakako u prednosti jer je ipak bio profesionalni sportaš i bori se protiv dečka koji se nikad nije bavio nekim ozbiljnim sportom.

Jake Paul tvrdi kako je njegova borba protiv Bena Askrena donijela zaradu od 60 milijuna dolara. No Filip nije za takvu ekshibiciju.

– Uopće me ne zanima taj smjer i ne želim biti klaun o kakvom god se novcu radilo. To me trenutačno ne zanima. Želim biti svjetski prvak, želim se boriti s pravim borcima i ne razmišljam o tome. Novac je sigurno jedan od motiva zbog kojih sam u boksu, ali nije glavni motiv – naglasio je Filip Hrgović.

Borba između Filipa Hrgovića i Marka Radonjića predvodit će priredbu na Wörthersee stadionu u Klagenfurtu koji prima više od 30 tisuća gledatelja.

– To je izvrsna prilika za sve moje fanove u Hrvatskoj. Klagenfurt je stvarno blizu i izvrsna je prilika za sve hrvatske fanove koji me žele gledati uživo, koji žele uživo podržati budućeg svjetskog prvaka iz Hrvatske jer znamo da sam se zadnjih nekoliko borbi borio u Americi – rekao je Filip Hrgović i u razgovoru za Favbet zaključio:

– Sljedećih nekoliko borbi također ću vjerojatno odraditi u Americi i stoga tko zna kada će opet biti prilika da je moja borba ovako blizu Hrvatske. Nadam se da će biti mnogo Hrvata, ne samo iz Hrvatske nego i iz Austrije i Njemačke. Veselim se pravom hrvatskom navijanju.

Odgovori

Back to top button