Boks

Hrgović i dalje čeka protivnika, IBF ponudio meč zlatnom olimpijcu

Potraga za sljedećim protivnikom mogla bi dovesti Filipa Hrgovića do meča sa starim znancem iz amaterskih dana. Naime, IBF je kvalifikacijski meč za obveznog izazivača ponudio Tonyju Yoki.

Francuski boksač trebao se sljedećeg vikenda boriti protiv Martina Bakolea, ali je okršaj otkazan zbog novih epidemioloških mjera kojima se ograničava broj gledatelja na sportskim i kulturnim događajima u Francuskoj.

Nakon što su Joseph Parker i Luis Ortiz odbili meč nastavlja se potraga za protivnikom koji bi ušao u okršaj protiv Hrgovića.

Ponudu je dobio zlatni olimpijac Tony Yoka, koji se dobro poznaju još iz amaterskih dana.

Njih dvojica sastali su se u polufinalu Olimpijskih igra u Riju 2016. godine, kada je Francuz pobijedio hrvatskog borca i otišao do zlata. Filip je osvojio brončano odličje.

Yoka je pobijedio Hrgovića i godinu ranije na Svjetskom amaterskom prvenstvu u Dohi, dok je Filip protiv Tonyja slavio 2010. u Bakuu na Svjetskom juniorskom prvenstvu i tada je stigao do kraja.

Bude li Francuz odbio meč sljedeći na redu su Joe Joyce i Agit Kabayel.

Tony Yoka je u rujnu pobijedio našeg Petra Milasa, a uoči tog meča je izjavio kako bi Filip Hrgović bio primjereniji protivnik. Pa da vidimo…

Odgovori

Back to top button