Boks

Hoće li Hrgović i Ortiz dogovoriti meč? Iz IBF-a poručili da imaju nekoliko dana za odgovor

Izgleda kako su i u IBF ozbiljno zagrizli za moguću borbu između našeg Filipa Hrgovića i Luisa Ortiza.

Naime, prema informacijama portala Boxing Scene, IBF je timovima dvojice boksača dala rok od tri dana da počnu pregovore za kvalifikacijski meč za izazivača.

Kubanac je na Novu godinu nokautom u šestoj rundi pobijedio Charlesa Martina u meču koji je IBF proglasio borbom za mogućeg izazivača.

U međuvremenu je došlo do preokreta, te se organizacija odlučila za dodatnu borbu koja će dati obveznog izazivača. sada je u igru uskočio hrvatski boksač.

Filipovi promotori braća Sauerland odmah su reagirali te u poruci na Twitteru istaknuli kako bi meč između Hrgovića i Ortiza trebao biti kvalifikacijska borba za IBF-ova izazivača:

‘Ortiz se mora boriti protiv Filipa Hrgovića, želi li odraditi finalne kvalifikacije’.

Mnogi mediji kada spominju eventualne protivnike Ortizu na prvo mjesto stavljaju Andyja Ruiza, Josepha Parkera ili Joea Joycea, dok Hrgovića smatraju još nedovoljno dobrim za najveće teškaše.

Po njima bi se hrvatski boksač prvo trebao boriti protiv nekog iz srednjeg ranga boksača, i tako tražiti ulaznicu za elitno društvo.

Hrgović bi s mečom protiv Ortiza preskočio nekoliko stuba, no IBF ima svoju ljestvicu koje se treba držati.

A na toj ljestvici koju predvodi prvak Oleksandr Usyk, naš Filip Hrgović je treći iza Charlesa Martina, koji je u međuvremenu izgubio, pa će njegovo mjesto vjerojatno preuzeti Luis Ortiz.

Hrvatski boksač je lani također bio u takvoj situaciji, kad je IBF naredio meč protiv Michaela Huntera. No Amerikanac je na kraju odustao od meča i potpisa ugovor s Triller organizacijom.

Hrgovićevi promotor tvrde kako su ponudili meč boksačima s ljestvice, no ni jedan nije prihvatio borbu.

Ni Ortiz sada ne treba prihvatiti meč protiv Hrgovića, on je sada u poziciji da može birati protivnika.

Filip Hrgović je u posljednjem intervjuu izjavio kako je spreman boksati protiv Luisa Ortiza i poslati ga u mirovinu.

Odgovori

Back to top button