Boks

Hearna više ne zanima meč protiv Wildera. Joshua će se boriti protiv Hrgovića, Zhanga ili Ngannoua?

Boksački promotor Eddie Hearn je u posljednjoj izjavio objasnio zašto najavljena borba između Deontaya Wildera i Anthonyja Joshue više nije vjerojatna.

Ni Wilder ni Joshua nisu odbacili nisu odbacili mogućnost svog međusobnog obračuna u ožujku bez obzira na poraz Brončanog bombardera u nedavnom meču protiv Josepha Parkera.

Joshua je održao svoj dio nagodbe i pobijedio Otta Wallina, no Eddie Hearn smatra kako meč protiv Wildera sada nema smisla.

– Borba između Joshue i Wildera je za sada mrtva. Ljudi koji su željeli organizirati taj meč više nisu zainteresirani kao prije. Wilder je upropastio dobru priliku. To je ‘mismatch’ – kazao je Eddie Hearn.

Čini se kako Joshua sada traži novog protivnika, a jedan od njih je svakako naš Filip Hrgović u meču za pojas IBF-ova prvaka.

No treba pričekati obračun za ujedinjenje naslova teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, njihova borba će se održati 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Iz IBF-a su poručili kako će pobjedniku oduzeti pojas bude li dogovoren revanš, a tada bi priliku u borbi za titulu trebao dobiti Filip Hrgović dok bi njegov mogući protivnik bio Anthony Joshua.

No još su dva potencijalna kandidata za sljedećeg Joshuinog protivnika.

Poznati boksački novinar Michael Benson otkrio da meč Joshue i Hrgovića u ovom trenutku uopće nije siguran:

‘Eddie Hearn je otkrio da će idući meč Anthonyja Joshue biti u ožujku u Saudijskoj Arabiji, a naveo je tri potencijalna protivnika – Filipa Hrgovića, Zhileija Zhanga i Francisa Ngannoua’.

Odgovori

Back to top button