Boks

Arum optužio Hearna da je krivac što nije dogovoren meč Fury – Joshua, Eddie mu je odgovorio

Joshuin promotor Eddie Hearn žestoko je odgovorio Bobu Arumu, nakon što je Furyjev američki menadžer izjavio kako nikada nije želio da dođe do meča između Tysona i Anthonyja.

Posljednjih tjedana se pregovaralo o potencijalnom okršaju teške kategorije između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, koji bi se trebao dogoditi 3. prosinca u Cardiffu.

Sve je manje izgledno da će do tog meča doći, a nedavno je 90-godišnji Bob Arum izjavio kako je Hearn glavni razlog što su zapeli pregovori.

– Eddie Hearn sve odugovlači jer ne želi da se borba dogodi – rekao je Bob Arum i dodao:

– A zašto on ne želi da se borba dogodi? Zato što je Joshua izgubio tri od zadnjih pet borbi i računa da će ponovno izgubiti ako se bori protiv Tysona Furyja, tako da je prepreka zapravo Eddie.

Hearn je ovih dana istaknuo kako je malo vjerojatno da će do te borbe doći, ali su i dalje otvoreni za razgovore.

Mnogi smatraju kako su pregovori zapeli na televizijskim pravima oko prijenosa boksačkog spektakla.

Vlasnik Matchrooma žestoko je odgovorio svom kolegi iz Top Ranka.

– Bob Arum nije imao nijedan telefonski razgovor u vezi s tom borbom – rekao je Eddie Hearn i nastavio:

– Nitko iz Matchrooma nije razgovarao s Bobom Arumom… On jednostavno u to nije bio uključen. Frank Warren, koji je također imao svoje komentare na ovu situaciju, nije imao nijedan telefonski razgovor s AJ-ovim timom. Sve je bilo između mene i Georgea Warrena (sina Franka Warrena), a Frank je povremeno razgovarao s odvjetnicima…

No Hearn nije stao samo na tome već je dodao:

– Kada se odjednom pojave ljudi koji nisu ni bili uključeni u proces sa svojim mišljenjima, poput Boba koji kaže: ‘Sve je učinjeno.’ Ne, je**no, nije. Kakva je bila situacija s prijenosom meča u SAD-u? Koliko smo još imali otvorenih pitanja oko televizijskih prava, a on govori ‘sve je gotovo’.

Joshuin promotor još je jednom istaknuo kako je Furyjevo stalno inzistiranje i postavljanje nekakvih rokova dovelo do problema u dogovaranju borbe.

Ponovio je kako se neće samo okrenuti i prihvatiti borbu protiv Furyja.

– Joshua se želi boriti protiv Tysona Furyja. Ali ne možemo i dalje imati te lažne rokove. Posao se treba obaviti kako spada, bez nekakvih rokova – podvukao je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button