Boks

Hearn o potencijalnom meču između Hrgovića i Andersona: Ne znam koliko Arum želi tu borbu

Promotor Eddie Hearn osvrnuo se na nedavnu izjavu svog kolege Boba Aruma koji je rekao kako bi američki boksač u sponu Jared Anderson trebao boksati s nekim od boljih boksača, a među ostalima je spomenuo i našeg teškaša Filipa Hrgovića.

– Želimo da se već u sljedećem meču bori protiv boraca poput Filipa Hrgovića ili Zhileija Zhanga. Sada mu trebaju borbe s takvom klasom boksača. Radit ćemo na tome da to bude početkom sljedeće godine – kazao je Bob Arum, čelnik Top Rank promocije.

Najbolji hrvatski boksač je nedavno u eliminator meču za IBF-ov pojas prvaka teške kategorije pobijedio Kineza Zhanga Zhileija na priredbi u Džedi na kojoj je Oleksandr Usyk u revanšu protiv Anthonyja Joshue obranio WBA, WBO, IBF i IBO naslov prvaka..

Američki boksač je također prozvao 30-godišnjeg Hrgovića, te izjavio kako bi ‘stvarno volio tu borbu’.

Hearn je u razgovoru za DAZN Show rekao je kako je malo vjerojatno da će se organizirati meč između Hrgovića (15-0, 12 KO) i Andersona (12-0, 12 KO), jer njihove karijere idu različitim putevima, a i Bob Arum nema interesa za tu borbu u skorije vrijeme.

– Mislite li da bi Bob Arum sada želio Jaredu Andersonu dogovoriti meč protiv Filip Hrgovića? Ozbiljno? On može reći da to želi, ali zna kako bi to loše bilo za njegovog boksača – kazao je Eddie Hearn i nastavio:

– Anderson je mlad i perspektivan boksač. Znam da izvedba Filipa Hrgovića protiv Zhanga nije bila sjajna, ali on je izvanredan teškaš svjetske klase. Oni jednostavno ne žele taj meč, a Jared Anderson mora polako napredovati na ljestvici i boriti se sa svima.

Hearn očekuje da će se Hrgović boriti još jednom prije nego što dobije poziv od IBF-a za meč u kojem će napasti pojas prvaka.

No vlasnik Matchrooma ne odbacije mogućnost da se Hrgović bori protiv Andersona, ali ističe kako Top Rank mora izraziti interes za tu borbu.

– Bude li se Jared Anderson želio boriti protiv Filipa Hrgovića, onda su oni iz Top Ranka dobrodošli. Hrgović će imati još jednu borbu prije nego što bude pozvan kao obvezni izazivač za IBF-ov naslov. Tako da će ostati aktivan – istaknuo je Eddie Hearn i zaključio:

– Jared Anderson je pravi potencijal. No još se nije borio protiv snažnih boksača, no tu smo bude li se želio suprotstaviti takvim borcima. On je veliki talent i siguran sam da će uskoro biti u kombinacijama za prave mečeve.

Odgovori

Back to top button