Boks

Hearn: Hrgović će imati još jednu borbu prije meča za titulu, možda se sada netko želi boriti s Filipom

Slavni promotor Eddie Hearn ne krije činjenicu da je Filip Hrgović imao slab nastup protiv Kineza Zhileija Zhanga, no neporaženi hrvatski teškaš je bez obzira na sve izborio 15. pobjedu u karijeri.

Naš najbolji boksač je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Zhanga na nedavnoj priredbi u Džedi na kojoj je Oleksandr Uysk protiv Anthonyja Joshue obranio WBO, WBA i IBF-ov pojas svjetskog prvaka teške kategorije.

Hrgović je dugo tražio protivnika u eliminacijskom meču za IBF-ova izazivača, jer su ga mnogi odbijali, a među njima su bili Joseph Parker i Luis Ortiz. A onda je Zhang (24-1-1, 19 KO) odlučio prihvatiti borbu protiv Hrgovića (15-0, 12 KO).

Hearn ističe kako se sada mnogo toga promijenilo, a kada je dobio mjesto obveznog IBF-ova izazivača, mnogi borci bi sada mogli biti zainteresirani za meč protiv Filipa.

Pogotovo nakon ne baš uvjerljivog nastupa protiv Kineza u kojem naš borac nije djelovao previše zastrašujuće.

– Hrgović nije dobro boksao. Nažalost, otac mu je nedavno preminuo. Ne znam je li to utjecalo na njegove pripreme. Ali i Zhang je podcijenjen. On je dobar borac i ogroman, u toj je borbu imao 126 kilograma – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Cijenim Filipa Hrgovića, on je izvanredan borac. I kao što su naši kopromotori Nisse i Kalle Sauerland rekli, ranije su mnogi odbijali boriti se protiv njega, a sada će netko od njih možda i tražiti meč protiv Filipa. Vjerujte mi, nitko se nije htio boriti protiv njega.

Hrgović je pobjedom u najvažnijem meču u karijeri protiv Zhanga izborio mjesto obveznog izazivača u meču za pojas IBF-ova izazivača, koji je trenutačno u Usykovom vlasništvu. Ukrajinac još ima WBA i WBO naslov.

– Filip Hrgović je sada obvezni izazivač Oleksandru Usyku. Kad se taj IBF-ov kolut zavrti, što će se vjerojatno dogoditi nakon još dvije borbe, Hrgović će do tada imati još jedan meč. A zatim će čekati napad na naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. U sljedećem nastupu izgledat će mnogo bolje – podvukao je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button