Boks

Hearn: Fury je fantastičan, ali Anthony će mu uzeti mjeru

Napokon je dogovoren boksački spektakl između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja za ujedinjenje titula. Oba boksača i njihovi timovi potpisali su ugovore za dva meča, te se sada treba odrediti datum i mjesto održavanja priredbe. Prvi dvoboj trebao bi se dogoditi vjerojatno u lipnju, a kao domaćin se najviše spominje Saudijska Arabija.

Pobjednik njihovog okršaja postat će apsolutni prvak svijeta, jer je Joshua vlasnik WBA, IBF i WBO naslova, a Fury ima pojas WBC-ova prvaka.

Jedan Joshuin trenera Joby Clayton istaknuo je kako već radi na strategiji priprema za borbu protiv Kralja Cigana.

– Nikada nije rano početi s izradom plana za borbu. Trenutačno radimo na strategiji priprema, jer želimo da se Anthony maksimalno dobro pripremi za sve što će Fury raditi u meču. Joshua se može boriti protiv bilo koga i stvarati velike probleme svakom suparniku kada prođe vrhunske pripreme – istaknuo je Joby Clayton i dodao:

– Sjajno radi i vrijedno trenira, ovo mu je najsvjetliji trenutak u karijeri. Jedva čekamo vidjeti kakav će biti za nekoliko mjeseci. Često znam reći kako treneri moraju natjerati boksače da vježbaju, a prvake da se odmaraju.

Joshuin promotor Eddie Hearn je otkrio kako se Joshua maksimalno posvetio pripreme, te cijelo vrijeme trenira.

– Cilj mu je postati apsolutni prvak. Sviđa mi se kako napreduje i koliko naporno trenira. Fury je fantastičan, ali Anthony će mu uzeti mjeru. Pripreme počinju odmah, a siguran sam da je tako i kod Furyja – istaknuo je Eddie Hearn.

Kladionice su njihov okršaj već uvrstile u svoju ponudu, a Furyja su postavile za favorita.

Odgovori

Back to top button