Boks

George Foreman otkrio najdojmljiviji trenutak svoje karijere

Kada se govori o boksačkim velikanima tada se ne može zaobići legendarnog Georgea Foremana.

Jedan od najvećih udarača svih vremena ima 74 godine, a u bogatoj boksačkoj karijeri izborio je 76 pobjeda (u 68 je slavio nokautom), te ima i pet poraza.

Big George je dvaput bio svjetski prvak teške kategorije, a 1968. je na Olimpijskim igrama u Mexico Cityju osvojio zlatnu medalju.

Dvadeset godina nakon svoje prve vladavine postao je najstariji boksački prvak u povijesti i mnogi vjeruju kako taj rekord nikad neće biti oboren.

Foreman je 1994. u meču za WBA i IBF naslov nokautirao Michaela Moorera i postao je prvakom svijeta s 45 godina i 299 dana.

Tijekom sjajne karijere borio protiv legendarnih boksača poput Joea Fraziera, Evandera Holyfielda, a bio je i sudionik ‘The Rumble in the Jungle’ spektakla protiv Muhammada Alija.

Boksačka legenda je nedavno na Twitteru odgovarao na pitanja fanova, pa je tako otkrio koji je za njega najdojmljiviji trenutak u karijeri.

‘Volio sam osjetiti sreću koja je stigla nakon zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Bila je to istinska sreća’, napisao je George Foreman.

Odgovori

Back to top button