Boks

Gabrijel Veočić uvjerljivo svladao Azerbajdžanca i izborio borbu za zlato na Europskim igrama

Hrvatski boksački reprezentativac GABRIJEL VEOČIĆ (22) je u polufinalu poluteške kategorije (do 80 kg) jednoglasnom odlukom sudaca s 5:0 svladao Azerbajdžanca Murada Alahverdijeva (20) i izborio subotnje finale Europskih igara u Krakovu (19.15 sati), piše na Facebook stranici HBS-a.

Za novo zlato u karijeri naš europski prvak U-22 borit će se protiv vrhunskog, stamenog Ukrajinca Oleksandra Khyzniaka koji je u drugom polufinalu jednoglasno pobijedio Talijana Salvatorea Cavallara.

Veočić je prvi hrvatski boksač koji se bori u finalu Europskih igara (dosad su osvojene tri bronce 2015. i 2019. godine)!

Gabrijel je četvrtim trijumfom u Krakovu ušao u veliki finale, a već prije, prolaskom u polufinale izborio je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U Krakovu je nastavio kontinuitet velikih rezultata hrvatskog boksa – na Europskim igrama 2015. i 2019. dosad su osvojene tri bronce (Josip Bepo Filipi, Toni Filipi i Marko Milun) i ponovo ćemo imati predstavnika na Olimpijskim igrama.

Naš je borac dominirao protiv mlađeg Azerbajdžanca u polufinalu kao i u svim prethodnim mečevima u Krakovu – držao je svoju distancu, lagano se kretao i vrebao, pratio pozorno pokrete suparnika i onda koristio nadmoć u brzini munjevito plasiravši udarce iz bogatog repertoara – brze direkte, iznenadne krošee ili svoje specijale, eksplozivne široke aperkate koji su lomili otpor mladog Alahverdijeva.

Gabrijel je prvu rundu okončano sa sigurnih 5:0, u drugoj je nastavio u istom stilu na koji Azerbajdžanac nije imao odgovor i sve riješio bodovanjem nakon dvije runde.

Na kraju je kod četvorice sudaca imao maksimalnih 30:27!

U trećoj je opreznije pazio da ga ne poremeti neki nepotrebni sudar, još sigurnije s distance upućivao projektile Azeru Muradu koji je već postao heroj u svojoj zemlji – osvojio je medalju i Olimpijske igre time što je u 1/4 finalu sredio protivnika Armenca, što Azerbajdžanu znači puno više od sporta.

Gabrijel Veočić u subotu, 1. srpnja u 19.15 sati boksa za prvo hrvatsko zlato u boksu na Europskim igrama protiv suparnika svjetske klase, heroja Ukrajine Oleksandra Khyzniaka – svjetskog prvaka, dvostrukog europskog prvaka i doprvaka na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.!

Kyzhniak u Krakovu brani zlato i titulu prvaka s prošlih Europskih igara u Minsku 2019. godine!

Gabrijel Veočić: Više mi znači olimpijska viza nego moje europsko zlato

Odgovori

Back to top button