Boks

Gabrijel Veočić u borbi za svjetsko odličje koje Hrvatska čeka 18 godina, meč je iza 13 sati

Hrvatski boksački reprezentativac Gabrijel Veočić danas može osigurati medalju na Svhjetskom prvenstvu u Taškentu. Gabrijelov protivnik u četvrtfinalu je ruski borac koji nastupa pod španjolskom zastavom Gazimagomed Jalidov.

Današnji program na SP-u počinje u 11 sati, a njihov meč je deseti po redu. Prijenos natjecanja je Arena Fight TV-u

Dvoboj između Veočića i Jalidova očekuje se iza 13 sati.

Gabrijel Veočić (21) nakon tri pobjede na Svjetskom prvenstvu u Taškentu tek se u četvrtom meču bori za odličje, piše na službenoj stranici HBS-a.

Za medalju u paklenoj olimpijskoj poluteškoj kategoriji, prema broju i kvaliteti boksača, najkvalitetnijoj težinskoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu – s više od 40 elitnih boraca!

Za zlato u poluteškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu potrebno je pobijediti u šest mečeva zaredom!

Ostali su samo nositelji, a Gabrijel se bori protiv španjolskog Rusa Gazimagomeda Jalidova (28), olimpijca i prvaka Mediterana, 4. nositelja!

Gabrijel Veočić u osmini finala eliminirao je 5. nositelja Kirgistanca Bekzhigita-Uulua, a prije njega predstavnike Moldavije i Jamajke!

VEOČIĆ je u listopadu 2022. godine svladao podijeljenom odlukom 3:2 Jalidova u finalu elitnog Silver Belt turnira u Mariboru!

Veočić je ušao među najboljih osam, pogledajte čiji su samo poluteškaši ostali u konkurenciji! Na Svjetskom prvenstvu s više od 650 boksača iz 107 država svijeta!

Od neovisnosti Hrvatske samo su Filip Palić (2001.) i Marijo Šivolija (2005.) osvojili svjetske medalje, a tek nekoliko boksača uspjelo je izboriti četvrtfinale: Marko Čalić, Filip Hrgović, Hrvoje Sep…

Posljednji hrvatski boksač koji je osvojio medalju na Svjetskom prvenstvu bio je Marijo Šivolija Jelica, koji je 2005. godine u Kini osvojio srebro također u poluteškoj kategoriji!

VEOČIĆ se kao naš najmlađi predstavnik borio za medalju na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. kada je također s tri pobjede izborio četvrtfinale, a bodovanjem sudaca izgubio je od aktualnog svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Martineza (u srednjoj kategoriji do 75 kg).

Od prošlog SP-a u Beogradu 2021. u više od 30 službenih mečeva poražen je samo jednom (kontroverznom odlukom sudaca protiv Rusa Imama Khataeva), a osvojio je elitni Silver Belt turnir iz IBA-ine svjetske serije, zagrebački Grand Prix, turnire Regionalne lige…

Prošloga ljeta Gabrijel i Pero Veočić proveli su tri tjedna na Kubi pripremajući se u spartanskim uvjetima s mladom kubanskom reprezentacijom!

Dosad je Gabrijel osvajao medalje na kadetskim i juniorskim prvenstvima Europe, te mlađih seniora, a na Europskom prvenstvu seniora do 22 godine u Poreču 2022. postao je prvak Europe!

Nećemo sad naglašavati da pobjednika meča VEOČIĆ – JALIDOV s osiguranom medaljom u polufinalu najvjerojatnije čeka 1. nositelj, svjetski prvak i dvostruki olimpijski pobjednik iz Rija i Tokija, Kubanac Arlen López Cardona koji se u 1/4 finalu bori s Kinezom!

SRETNO, GABRIJEL!

Odgovori

Back to top button