Boks

Gabrijel Veočić ponovo svladao Lea Cvitanovića, Petar Leskur ispao od Nijemca Dadaeva

Hrvatska ima dvojicu boksača u borbama za medalje, u četvrtfinalu Europskog prvenstva U-22 koje se održava u Poreču – nakon Noe Ježeka do 71 kg, u 1/4 finale plasirao se i naš mladi, a već renomirani as Gabrijel Veočić (21) u srednjoj kategoriji do 75 kg, piše na službenoj stranici HBS-a.

U utorak, 15. ožujka 2022. iz daljnjeg su natjecanja na bodove protiv vrlo kvalitetnih suparnika iz Azerbajdžana i Njemačke ispali Alen Ahmetović u kategoriji do 67 kg i Petar Leskur do 80 kg.

Hrvatska poslije tri dana mečeva na EP-u U-22 u Poreču ima omjer četiri pobjede (2 pobjede Noa Ježek, Deni Alagić i Gabrijel Veočić), te četiri poraza (Marko Ramljak, Jan Morović, Alen Ahmetović i Petar Leskur).

Naš glavni adut Gabrijel Veočić za najviše postolje na EP-u U-22 u Poreču, pobjedom nad predstavnikom BiH Leom Cvitanovićem izborio je borbu za medalju, četvrtfinale u subotu, 19. ožujka 2022., kada je na rasporedu i četvrtfinalni meč Noe Ježeka protiv Poljaka Mateusza Urbana!

Gabrijel je u 1/8 finala ponovo dominirao u meču protiv dobro poznatog Cvitanovića kojeg je lani pobjeđivao na SP-u u Beogradu i Grand Prixu u Zagrebu.

Novom vrhunskom izvedbom nije ostavio Cvitanoviću nimalo nade, sjajno se kretao i rešetao Cvitanovića raznovrsnim kombinacijama udaraca, od direkata do iznenadnih aperkata, zaustavljao sve pokušaje boksača iz BiH (živi i trenira u Njemačkoj) i sa sigurnih 5:0 dobio sve tri runde.

I korektni Leo Cvitanović na kraju je priznao i čestitao Gabrijelu da je sve bolji i snažniji, da je on pokušao sve i vrhunski se pripremio, no nije mogao prići Veočiću i zadati ozbiljniji udarac.

Sve čestitke Gabrijelu i ocu, treneru Peri Veočiću iz BK Brod na novom velikom uspjehu i vrhunskoj pripremi koju su pokazali u Poreču.

Gabrijel će u 1/4 finalu boksati u subotu, 19. ožujka protiv Slovaka Lukasa Ferneze koji je velikim preokretom u 3. rundi i podijeljenom odlukom svladao reprezentativca Izraela.

Petar Leskur, naš mladi prvak u poluteškoj kategoriji do 80 kg iz splitskog Groma, nije se uspio plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva U-22.

Leskur se borio protiv predstavnika Njemačke Delila Dadaeva i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Stasiti, snažni Splićanin nije mogao kapitalizirati prednost u visini i dužini ruku, jer eksplozivni, vrlo hitri, a i čvrsti Dadaev prolazio mu je kroz gard i iz bliske borbe zadavao razorne udarce i prijetio munjevitim, širokim krošeima.

Dadev je velika nada njemačkog boksa koji ima puno više iskustva na najvećim natjecanjima, a zbog brzine i nepredvidivih, iznenadnih reakcija u Njemačkoj ga zovu “boksač sjena”. Prikrada se i onda brzo zadaje udarce.

Leskur ga nije uspijevao pogađati i držati na distanci i meč je protekao u stilu koji je odgovarao nižem, plećatom Dadaevu.

Sve čestitke srčanom Leskuru, htio se pokazati u najboljem izdanju na europskoj sceni i baš je naletio na čvrstog protivnika koji mu po stilu nimalo nije odgovarao i koji ga je zadržao u kontraritmu.

Odgovori

Back to top button